Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Kvinder vil have have

Søndag 17. maj 2015 kl. 10:09

Kvinder vil have have
Ejendomsmægler Peter Laursen, EDC Ønskebo, Randers.
En ny undersøgelse fra EDC viser, at drømmen om hus og have i høj grad er kvindernes.

For 61 pct. af landets boligsøgende kvinder er det afgørende vigtigt, at den nye bolig har enten have eller altan, mens kun 43 pct. af mændene tillægger denne facilitet samme høje prioritet.

"For kvinden betyder have/altan noget mere, fordi det at kunne nyde et udeliv med sol på terrassen simpelthen prioriteres højere af kvinder," siger Peter Laursen, der til daglig står i spidsen for EDC Ønskebo i Randers SØ.

"Står det mellem altan eller flere kvadratmeter, går manden hellere efter kvadratmeterne, ligesom manden i mange tilfælde ville prioritere at få huset til en lavere pris, selv om det skulle betyde et fravær af have eller altan."

Ifølge undersøgelsen udtrykker hver femte mand, at det med have eller altan slet ikke betyder så meget.

"Det er selvfølgelig en grov generalisering, men det ligger mere til mænd at tænke praktikalitet og økonomi, hvor det for kvinderne i højere grad handler om lys, luft og herlighed," siger Peter Laursen.

At mange par i sidste ende vælger modellen med hus og have eller lejlighed med altan har ifølge Peter Laursen den begrundelse, at kvinden oftest har mest fokus på boligen som ramme om familien, heriblandt også de rammer for trivsel, som omgivelserne er med til at skabe.

"Når jeg er ude på en fremvisning med et par, hvor jeg ved, at kvinden eller manden lægger meget vægt på det med have/uderum, er haven altid det første, jeg viser frem," siger Peter Laursen og tilføjer:

"Men hvis kvinderne ikke er 'på' følelsesmæssigt, bliver handlen ikke til noget. Her er manden mere villig til at gå på kompromis, hvis der er andre aspekter, såsom en god planløsning, en god varmeøkonomi osv., der virker fornuftig. Det er meget sjældent, at vi ser eksempler på det modsatte".

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

BoligRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld