-
---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

Nordbyen taler Randers op

Torsdag 14. maj 2015 kl. 14:39

Nordbyen taler Randers op

Nordbyen taler Randers op
Venstre-politikerne Michael Aastrup Jensen og Inger Støjberg besøgte nordbyen i Randers.
WEB-TV To folketingsmedlemmer fra Venstre, politisk ordfører Inger Støjberg og lokale Michael Aastrup Jensen fik gode erfaringer med sig, da de besøgte Bysekretariatet i Randers Kommune.

Besøget fandt sted på opfordring fra Michael Aastrup Jensen, som gerne ville vise den politiske ordfører, hvordan Bysekretariatet i Randers Kommune har opnået succes med at integrere unge minoritetsdrenge med ikke-vestlig baggrund.

Inger Støjberg og Michael Aastrup Jensen blev mødt af medarbejdere fra Bysekretariatet, der fortalte om deres arbejde.

Først hørte de om den boligsociale indsats, hvor Louise Hou Kragh og Toke Lundstrøm fortalte om deres indsats, samt om det nyeste initiativ, MYOB, der er en anderledes måde at arbejde med unges arbejdsidentitet på. De to Venstre-politikere fik endda lov til at høre fra otte af de drenge, der deltager i arbejdet. De er i gang med at etablere deres egen eventvirksomhed.

”Vores firma hedder Event8, og vi laver en stor fodboldturnering i Randers, hvor der deltager 12 hold,” fortæller direktør Maihan Sediq fra Event8.

”Det er jo meget imponerende, hvordan de her drenge gennem iværksætteri og MYOB-programmet kan opnå så gode resultater. Det er med til at give dem stabilitet i livet og troen på, at de kan bidrage til det danske samfund. Det er sådanne små initiativer, vi kan tage med os”, siger Michael Aastrup Jensen.

Samstemmende fortæller de otte drenge, at de alle har lært meget af processen med at stifte firma. Deres ordforråd er øget, og de er blevet bedre til at tage initiativ. En enkelt har ændret studieretning.

Bysekretariatet rykker
2014 har været et spændende år for Bysekretariatet med et godt samarbejde med både beboere og samarbejdspartnere. Bysekretariatet har skabt yderligere udvikling i de tre mest udsatte boligområder i Randers. Dette er sket gennem en helhedsplan med aktiviteter og via nye initiativer, som dækker over en række supplerende sociale indsatser og over fysisk udvikling af det nærtliggende grønne område Nordre Fælled.

Bysekretariatet har også været involveret i landdækkende initiativer med lokale projekter som ”Mind Your Own Business”, der er et samarbejde med Dansk Flygtningehjælp. Og ”Danmark læser”, som lokalt i Randers er blevet døbt ”Nordbyen læser”. Det er en landsdækkende kampagne under Kulturstyrelsen, som gennemføres i et tæt samar-bejde med Randers Bibliotek. Begge initiativer er på landsdækkende niveau med til at skabe positive historier om Randers.

Bysekretariatet har også deltaget i boligstrategiudviklingen i Randers og har i 2014 bidraget til, at arrangere den første bolig¬sociale årskonference i Randers mellem Randers Kommune og bolig-organisationerne i Randers. Konferencen afledte nogle spændende nye initiativer, som Bysekretariatet har været med til at udvikle. Det vedrører blandt andet en væsentligt øget indsats for at forebygge udsættelser.

Med udgangen af 2014 udkom Ministeriet for By, bolig og landdistrikter med ghettolisten for 2015. Randers Kommune havde ikke længere boligområder på listen, men med de fem kriterier, der er udstukket på nuværende tidspunkt, er det marginaler, der afgør om Randers i fremtiden vil komme på listen.

Randers er en god model
Til sidst hørte Michael Aastrup Jensen og Inger Støjberg om det partnerskab, som Randers Kommune har indgået med civilsamfundet og staten.

”Det er præcis dette samarbejde, som vi skal have mere af. Vi som politikere på Christiansborg kan og skal ikke detailstyre alt, og derfor er det vigtigt, at vi skaber rammerne for samarbejde på tværs af civilsamfundet, kommunen og staten. Det er vigtigt, at kommunerne får friheden til at gøre, hvad der virker. Det er Randers kommune et meget godt eksempel på, og det kan danne model for andre kommuner i landet”, siger Michael Aastrup Jensen.

Nordre Fælled blev trukket frem
Et konkret eksempel på partnerskabet er udbygning af Nordre Fælled, som er et nyt naturområde ved siden af Nordbyen. Michael Aastrup Jensen og Inger Støjberg blev vist rundt på udendørsarealerne, hvor Bysekretariatet sammen med eleverne på Randers Produktionsskole er ved at skabe et stort åbent naturprojekt.

”Nordre Fælled er et klart eksempel på, at integration kan tage mange former og et stort åbent naturprojekt som dette er jo for borgere i hele området. Folk kan komme med deres familier og have en hyggelig dag her. På den måde får man også åbnet Nordbyen for borgere fra andre dele af kommunen, som kan se, at Nordbyen har mange ting at byde på”, siger Michael Aastrup Jensen.

RANDERSiDAG spurgte sekretariatsleder Louise Hou Kragh om, hvem der skulle udføre det arbejde, såfremt Bysekretariatet ikke eksisterede.

”Det er et godt spørgsmål. Nogle af opgaverne ville måske ikke blive løftet. Man kunne forestille sig, at det ville være en offentlig opgave, noget af det vi laver, mens andre opgaver muligvis ville blive overtaget af frivillige organisationer,” forklarer Louise Hou Kragh.

* WEB-TV - klik her. (facebook)

Af RANDERSiDAG

Fotocollage: ’Event8’ fortalte de to Venstre-politikere om deres projekt med en fodboldturnering. Inger Støjberg og Michael Aastrup Jensen fik en orientering af Louise Hou Krag fra Bysekretariatet. Og Inger Støjberg udfordrede sig selv på forhindringsbanen. Foto: RANDERSiDAG

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Forside

Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Forside
Når vi er pressede på job, går det ud over vores børn.
Børneteater og kunst til sanserne
Børneteater og kunst til sanserne
Forside
15. og 16. juni afholder Randers EgnsTeater i samarbejde med Randers Kunstmuseum en børneteaterfestival med kunstprogram.
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Forside
Over en million har på et par uger set videoen med historikeren Asser Amdisens lynformidling af danmarkshistorien.
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Forside
Hvis du ikke allerede har skiftet til sommerdæk, så er det et godt tidspunkt at gøre det nu. Det er både brændstofbesparende, og så kan det være risikabelt at køre med vinterdæk om sommeren.
Forslag til næste byrådsmøde
Forslag til næste byrådsmøde
Forside
Beboerlisten og Velfærdslisten anmoder i henhold til KSL § 11, stk. 1, 1. pkt., borgmester Torben Hansen om at sætte nedenstående forslag på dagsordenen for Randers Byråds møde den 29. april 2019.
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Forside
Sparekassen Kronjylland udvider og moderniserer sin afdeling på Mariagervej i Randers. Under det omfattende arbejde, holder sparekassens ansatte til i en midlertidig "skur-by" på parkeringspladsen.
 Husets energimærke påvirker salgsprisen
Husets energimærke påvirker salgsprisen
Forside
Det er ikke lige meget, om parcelhuset har et energimærke E eller B, når boligen skal sælges.
De grønne frivillige mødes – vil du med?
De grønne frivillige mødes – vil du med?
Forside
De elsker naturen, de kan lide at gøre en forskel, og de er gode til at samarbejde.
Fysisk trænerteam i verdensklasse
Fysisk trænerteam i verdensklasse
Forside
I Swimteam Neptun er det svært at få armene ned, for tiden.
Marias ben forlænges med 10 cm
Marias ben forlænges med 10 cm
Forside
Ortopædkirurger på Aarhus Universitetshospital kan nu tilbyde operation med en ny type søm til benforlængelser, der kan klare langt større belastning end tidligere.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld