-Klik venligst--

Del på Facebook   Print siden

Mænd med uvaner bør læse her

Tirsdag 12. august 2014 kl. 09:03

Mænd med uvaner bør læse her
Diætisterne tænder op i grillen kl. 15, og her vil de kokkerere indtil kl. 18 og give smagsprøver på lækker og sund grillmad - ikke kun frugt.
'Det er bare mænd', hedder arrangementet, som Randers Sundhedscenter blænder op for onsdag. Mænds livsførsel og uvaner er i fokus.

De parkerer porchen og cooperen foran hoveddøren. De tænder op i grillen og retter an med lækre snacks og gør klar til chilismagning, mens musikeren stemmer guitaren og slår tonen an til en dag, der er designet til mænd på Randers Sundhedscenter.

Jo, der er fokus på mænd og mænds sundhed og (u)vaner, når Randers Sundhedscenter onsdag d. 13. august slår dørene op for arrangementet ”Det er bare mænd”, som varer fra kl. 13.00 til kl. 18.00 og foregår på Randers Sundhedscenter på Thors Bakke.

For at alle kan komme i den helt rigtige mandestemning til arrangementet, vil der være ”pyntet op” med lækre biler og motorcykler, og medarbejderne på Sundhedscenteret har også sørget for at have gode mandemagasiner på lager – dog ikke noget frækkere end M.

”Alle mænd fra Randers Kommune er inviteret til en spændende eftermiddag med indslag af forskellig karakter, og alt er gratis. Formålet er at give mændene en mulighed for at få et godt indblik i deres egen sundhedstilstand,” fortæller Lone Wessmann, som er en af tre koordinatorer på dagen.

Borgmester Claus Omann Jensen holder oplæg om "Egen trivsel i en travl hverdag”, og det foregår kl. 15.00 – 15.30 på 2. sal. (interessant, red.)

Hvor sund er du, mand?

Mænd i Randers Kommune kan blandt andet få foretaget en cardiontest, der tegner din komplette sundhedsprofil. Det kræver tilmelding på Randers Sundhedscenters hjemmeside, og der er stadig ledige pladser tilbage.

”Formålet med sundhedsprofilen er at finde ud af, hvor man bedst kan sætte ind for at forbedre sin sundhed – om det f.eks. handler om kost, motion eller måske stressforebyggelse,” fortæller Lone Wessman.

Det varer cirka 1½ time at få lavet en sundhedsprofil og resultatet bliver visuelt i et ”sundhedshjul”, som giver et indblik i, hvordan ens aktuelle sundhedstilstand er, og derudfra kan man konkludere, hvordan man bedst forbedrer sin sundhed.

Diætisterne tænder op i grillen kl. 15.00, og her vil de kokkerere indtil kl. 18.00 og give smagsprøver på lækker og sund grillmad.

”Vi vil gerne tilbyde et sundt alternativ til den traditionelle grillmad uden at gå for meget på kompromis med, hvad mænd godt kan lide – det betyder f.eks., at der nok skal komme kød på grillen,” fortæller diætist Rikke Mark Lyngsø.

Tandplejen er desuden til stede med test af el-tandbørster, og apoteket supplerer med gode tilbud på udvalgte mundhygiejneprodukter. Hørecenter og Synssamarbejde Midt – internt refereret til som ”Se & Hør” – slår også dørene op, og dem kan man besøge på 3. sal i Randers Sundhedscenter. På 4. sal kan man kigge indenfor hos Det Sundhedsfaglige Børneteam.

* Der er kort sagt lagt op til en dag, hvor man som mand kan komme hele vejen rundt om sundheden og få en rigtig god eftermiddag på Randers Sundhedscenter.

RANDERSiDAG finder du også på Facebook og TwitterSkriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

LivsstilRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld