Del på Facebook   Print siden

11-årig hjælper Louise Høgh med første spadestik i HIKC

Forside
Onsdag 18. september 2019 kl. 17:00

11-årig hjælper Louise Høgh med første spadestik i HIKC

Den 11-årige fodboldspiller i Hornbæk Sportsforening, Sebastian Fischer Mortensen, blev kaldt til hjælp, da der skulle være første spadestik på om-
og tilbygningen af Randers Firmasports klubhus i forbindelse med projektet Hornbæk Idræt & KulturCenter.

Formanden for sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers byråd, Louise Høgh, fik første valget mellem en motoriseret gravemaskine og den kommunale ”dobbeltspade”. Hun valgte maskinen, men da den alligevel ikke kunne starte, blev det til et rigtigt spadestik, som hun foretog sammen med HIKC’s bestyrelsesformand Anders Høgstrup og altså 11-årige Sebastian.

Dermed er andet afsnit af Hornbæk-projektets fase 1 sat i gang, og om et halvt års tid er klubhuset udbygget med bedre omklædningsforhold, større mødelokale, E-sportsrum og en terrasse med udsigt ud over de kunststofbaner, der allerede nu er ved at blive anlagt. Randers kommune er bygherre på denne del af projektet, og arbejdet, der udføres af Risskov Murer- og Entreprenørforretning, koster knap 6,9 mill. kr. Når det er overstået, vil firmasportens klubhus være en saga blot skifte navn til HIKC’s klubhus med plads til aktiviteter for alle borgere og foreninger i Hornbæk-området.

”Dagen i dag er lidt af en milepæl”, sagde Louise Høgh. ”I mange frivillige, der har arbejdet hårdt for at komme så langt, burde have et diplom i krisestyring, for der har været mange knaster undervejs. De er blevet løst. Ikke mindst takket være et godt, tæt og konstruktivt samarbejde med forvaltningen”.

Louise Høgh sagde i øvrigt, at det hele falder i god tråd med den visionsaftale, som Randers kommune i starten af året indgik med DGI og DIF om at være partnere i det store Bevæg Dig For Livet-projekt. Det er et projekt, der skal gøre Danmark til verdens mest aktive nation i 2025, og det nye HIKC rammer – ifølge Louise Høgh – lige ind i hjertekulen af det projekt.

”Der mangler nogle få hundrede tusinde kroner for at have økonomi til at nå alt det ønskede, men jeg er sikker på, at I nok skal nå det”, understregede formanden for sundheds-, idræts- og kulturudvalget.

Anders Høgstrup, formand for Hornbæk Idræt & KulturCenters første bestyrelse, havde stor tak til Randers kommune for samarbejde og opbakning. Der var en særlig tak til HIKC’s byggeudvalg, som har lavet et grundigt forarbejde til Rådgivende Ingeniørfirma Vognsen og arkitektfirmaet Bang og Jeppesen.

”Randers kommune er bygherre, men HIKC bidrager også økonomisk til projektet, så derfor har jeg en særlig tak til styregruppen for HIKC, til sponsorerne og fondene og ikke mindst til de mange privatpersoner, der har ydet bidrag”, sagde Anders Høgstrup. ”Sidst men ikke mindst tak til Randers Firmasport, som har været positive hele vejen igennem, selv om de nu skal opgive det klubhus, som de har ejet og passet på i 30 år”.

”Vi ser frem til at fylde huset med det, det drejer sig om, nemlig masser af aktiviteter og samvær. Med mit kendskab til foreningerne i Hornbæk har jeg troen på, at det hus, vi bygger, bliver et pulserende hus fyldt med det bedste af den danske foreningstradition”, sluttede Anders Høgstrup, hvorefter der var kaffe og kage i det eksisterende mødelokale, som så snart lukkes ned for at genopstå i fornyet udgave om et halvt år.

Louise Høgh beder om hjælp blandt gæsterne, så hun og Anders Højstrup kunne klare opgaven.Louise Høgh taler til gæsterne med børn fra Hornbæk skole i første gang.


© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Brems for rådyret og kør katten over?
Brems for rådyret og kør katten over?
Forside
Vi har netop stillet uret til 'vintertid' og i ugerne herefter, er der øget risiko for påkørsler af dyr.
H.K.H. Kronprinsessen afslører årets Julemærke
H.K.H. Kronprinsessen afslører årets Julemærke
Forside
Salget bidrager til et helt unikt dansk hjælpearbejde.
Nyt videncenter skal styrke landdistriktsforskning
Nyt videncenter skal styrke landdistriktsforskning
Forside
Videncenter for Landdistrikter skal formidle viden, give bedre overblik over
Ny gratis svampeapp: Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil
Ny gratis svampeapp: Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil
Forside
Kan du kende de svampe, du finder på din vej? Statens Naturhistoriske Museum er en af hovedkræfterne bag Danmarks Svampeatlas, som nu giver
Vintertid: Så mange bilister har problemer i mørket
Vintertid: Så mange bilister har problemer i mørket
Forside
På søndag stiller vi igen uret en time tilbage, og med vintertiden bliver de lyse dage erstattet med mørke eftermiddage og tidlige aftener.
Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning
Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning
Forside
Kom og oplev nutidig Færøsk naturfortolkning i topklasse. Birgit Kirke præsenterer sine seneste fantastiske værker i Galleri Aadalen.


Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev