Ældrebyrde eller hvad?

Tirsdag 27. november 2018 kl. 09:04

Ældrebyrde eller hvad?
Poul Rubach, Bækkevej 28, Harridslev - medlem af Radikale Venstre. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG
LÆSERBREV Af Poul Rubach, Bækkevej 28, Harridslev - medlem af Radikale Venstre.

Hvis politikerne virkelig synes, der bruges for mange penge på kommunens ældste og svageste pensionister på Dronningborg Plejecenter, vil det være klædeligt at melde dette klart ud. Opfattes de samlet som en ældrebyrde eller hvad?

En mængde aktiviteter tilbydes her hver uge, så beboerne ikke ”går i stå” og ender i ensomhed. Nærområdets udeboende ældre er også flittige brugere af stedet.

Jeg stiller mig tvivlende til de økonomiske besparelser, som nogen har regnet sig frem til.

Hvis kald-funktionen ophører, vil der tages resurser fra den udekørende hjemmepleje, der er presset i forvejen.

Det kunne meget nemt ende med, at ”besparelsen” viste yderligere udgifter, præcist som var tilfældet i skolestruktursagen.

Det er alt for gennemskueligt, at fremføre at centraliseringen er for de ældres skyld.

Til hvert center findes en ansvarshavende sygeplejefaglig leder, der er kompetent til at varetage de ældres behov, så ekspertisen findes lokalt.

At drive et plejecenter er ikke det samme som at drive en specialiseret medicinsk afdeling. Alder kan ikke helbredes, men plejes. Den bedste pleje findes, hvor der er tryghed, omsorg, nærvær og socialt samvær med ligesindede, og hvor der er et engageret personale, der støtter op, når livskvaliteten er udfordret af et svigtende helbred.

Netop en sådan pleje findes i Dronningborg Plejecenter i det lokalområde, hvor de ældre har levet deres liv, hører til og har venner og familie.

Jeg har for nylig besøgt Dronningborg Plejecenter, der bestemt ikke er institutionspræget, men er et rigtigt hjem for beboerne i deres lejligheder, med mulighed for at kalde efter hjælp, når behovet er der.

Alt dette er blot økonomiske betragtninger, men de menneskelige konsekvenser er katastrofale for vore ældste medborgere i Dronningborg.

Det er netop disse betragtninger, politikerne skal tage stilling til på byrådsmødet 10/12.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.