Hjælp til uddannelsesvalget

Tirsdag 30. oktober 2018 kl. 10:13

Hjælp til uddannelsesvalget
Arkivfoto.
Den 7., 13. og 14. november står den på uddannelsesaftner i Arena Randers. Her kan alle randrusianske unge og deres forældre komme og hente hjælp og inspiration til deres uddannelsesvalg.

I løbet af de tre aftener kan man stifte bekendtskab med ikke færre end 37 ungdomsuddannelser.

Til uddannelsesaftenerne i Arena Randers kan man blive klogere på de mange forskellige ungdomsuddannelser, man kan tage i Randers og omegn. Det er lige fra erhvervsuddannelser som elektriker, murer, tandtekniker og sosu-hjælper til de gymnasiale uddannelser som teknisk gymnasium, det almene gymnasium og handelsgymnasiet.

Den 7. november er dedikeret til erhvervsuddannelserne, mens der den 13. og 14. november er fokus på de gymnasiale uddannelser.

Heidi Vibe Christensen fra Langå er mor til tre drenge, der går i 8. og 9. klasse på Langå skole, og hun er ikke i tvivl om, at hun skal til uddannelsesaftenerne:

"Jeg er typen, der kan lide at komme ud og snakke med folk om tingene. Og nu hvor UU-vejlederne ikke længere har tid til at snakke "ansigt til ansigt" med størsteparten af grundskolens ældste elever, er det jo bare blevet endnu mere vigtigt at komme til uddannelsesaftenerne. Som forældre har vi jo af gode grunde ikke kendskab til alle de mange forskellige ungdomsuddannelser", fortæller Heide Vibe Christensen.

Mulighed for uddannelsesvejledning
Uddannelsesaftenerne afholdes i et samarbejde mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning og de lokale uddannelsesinstitutioner.

Aftenerne indledes med et orienterende oplæg, hvorefter der er gode muligheder for at blive endnu klogere på uddannelsernes konkrete indhold ved at tale med studievejledere, faglærere og elever i de mange stande. Som noget nyt vil der også være mulighed for at tale med vejledere fra Ungdommens Uddannelsesvejledning i en særskilt Vejledningscafe.

"For uddannelsesvejlederne er uddannelsesaftenerne nærmest en festdag, hvor vi har mulighed for at møde både de unge og deres forældre. Vi oplever, at der er en stor og positiv interesse for at få en snak med en vejleder. Derfor har vi lavet en såkaldt Vejledercafe med et tilbud om "speed-vejledning". Her kan man få vejledning og gode råd om det forestående uddannelsesvalg," fortæller Morten Skivild, UU-leder i Randers Kommune.

Der forventes at komme omkring 3000 gæster over de tre aftener.

* Den 7. november kan man komme i Arena Randers kl. 16.30, 17.15, 18.00 eller kl. 19.00, mens man den 13. og 14. november kan komme kl. 17.00 eller kl. 19.00. Læs mere - klik her.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.