Superligahold træner Danmarks største fodboldlinje

Onsdag 10. oktober 2018 kl. 13:00

Superligahold træner Danmarks største fodboldlinje
John Witting til højre: Vi er utrolig glade for vores samarbejde med Randers FC.
Når 6.-9. klasses eleverne på Rismølleskolen og Østervangsskolen møder ind til deres tidlige morgentræning på fredag kl. 06.15 på Dronningborg Boldklubs anlæg, så er det ikke til en helt normal træning.

De får nemlig selskab af professionelle superligaspillere fra byens hold, Randers FC, der skal vise dem, hvordan man træner fodbold i en superligaklub. De fire spillere, der skal agere trænere er Jonas Bager, Mikkel Kallesøe, Nicolai Poulsen og Simon Graves.

"I første omgang handler det om, at vi rigtig gerne vil give de unge spillere en god oplevelse, så de får en fornemmelse for Randers FC og de spillere, vi har tilknyttet. På den måde kan de også få et indblik i, hvad der skal til for at kvalificere sig til vores elitehold, og hvordan man træner i superligaen," fortæller Søren Pedersen, sportslig og kommerciel direktør i Randers FC.

Fodboldlinjen er et særligt tilbud til folkeskolelever i Randers Kommune, der gerne vil dedikere sig til fodbold som en del af undervisningen. Med sine 250 6.-9. klasses elever fordelt på syv folkeskoler er fodboldlinjen landets største.

"Fodboldlinjen er et fantastisk projekt, der er med til at gøre skolegangen og hverdagen bedre for mange unge mennesker her i Randers. Det vil vi gerne være med til at støtte op om. Og så betyder det samtidig meget for os, at vi har byen med som helhed. Vi er byens hold, og derfor vil vi også gerne bakke op om de unge spillere i bredde-fodbolden," fortæller Søren Pedersen.

Fodbold med fremtidsperspektiver
"Vi er utrolig glade for vores samarbejde med Randers FC. Det betyder rigtig meget for vores unge spillere, at de kan få indblik i, hvordan det er at spille fodbold på et professionelt plan. Superligaspillerne er rollemodeller for mange af vores elever, så det betyder meget for deres motivation, at de kan få lov at træne med dem," fortæller John Witting, leder og træner på fodboldlinjen.

Når eleverne begynder i 9. klasse på fodboldlinjen kan de også uddanne sig til juniorledere og trænere, hvis de har ambitioner om mere.

"På fodboldlinjen sætter vi fokus på det at dygtiggøre sig selv. Derfor har vi udviklet to uddannelser for de elever, der har mod på endnu mere fodbold - og som måske også kan se nogle fremtidsperspektiver i det. Her er det rigtig vigtigt at have nogle at se op til og nogle, man kan blive inspireret af. Derfor betyder det meget for os, at Randers FC-spillerne vil stille op som trænere," fortæller John Witting.

Når træningen slutter fredag kl. 07.45 kan eleverne få autografer og mulighed for at snakke med spillerne.

* Fodboldlinjen er et samarbejde mellem Randers Kommune og Ungdomsskolen Randers. Fodboldlinjen er netop blevet indstillet til Danskernes Idrætspris. En pris, der gives til det bedste projekt, aktivitet eller initiativ, der på inspirerende vis er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark 2018.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.