Kejserens nye klæder

Lørdag 6. oktober 2018 kl: 16:56

Kejserens nye klæder
Pernille Heibøll Sørensen, Tjærbyvej 99, Randers NØ - organisations-koordinator for Velfærdslisten.
LÆSERBREV Af Pernille Heibøll Sørensen, Tjærbyvej 99, Randers NØ - organisations-koordinator for Velfærdslisten.

D. 3. oktober kunne vi i RANDERSiDAG.dk blive lidt klogere på, hvad socialdemokraterne selv synes om det nylige budgetforlig.

Lise-Lotte Lervad Larsen og Anne Hjortshøj havde et læserbrev i netavisen, hvor de forsøgte at forklare, hvorfor budgetforliget er en investering i vores kommune. Og jeg kan godt forstå, at de har brug for at forklare deres vælgere, hvorfor de valgte et blåt budget i stedet for det røde budget, som for første gang i flere år var muligt.

Men det svarer lidt til historien om “Kejserens nye klæder”, for virkeligheden er jo at socialdemokraterne sparer på vitale velfærdsområder:

86 mio. på ældreområdet
37 mio. på skoleområdet
43 mio. på socialområdet
52 mio. på beskæftigelsesområdet
19 mio. på daginstitutionsområdet

Flere lister og partier har forsøgt at få socialdemokraterne til at svare på, hvorfor man valgte dén vej, men det vil bare ikke rigtig lykkes at få socialdemokraterne til at være ærlige omkring de reelle besparelser.

Senest har fagbevægelsen i et fælles læserbrev med Leif Plauborg i spidsen (RANDERSiDAG.dk 5. oktober, red.) udtrykt deres store bekymring for konsekvenserne af besparelserne. På et eller andet tidspunkt må en enkelt socialdemokrat eller to da komme til sig selv og tænke, “Jamen, han har jo ikke noget tøj på?” Skulle det være tilfældet, så står vi mange klar med rigtig gode idéer og finansiering til, hvordan vi kan styrke vores velfærd. For dét er nemlig en investering i vores kommune.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.