Dreng idømt to et halvt års fængsel

Torsdag 4. oktober 2018 kl. 16:36

Dreng idømt to et halvt års fængsel
En 17-årig dreng fra Randers er idømt to et halvt års fængsel i Retten i Randers for blandt andet flere tilfælde af vold, vidnetrusler og afpresning begået mod jævnaldrende drenge.

Første tilfælde i anklageskriftet var en episode i Randers tilbage i juni 2017, hvor den 17-årige slog en 16-årig dreng flere gange i hovedet med en knytnæve.

I januar 2018 gik det ud over en anden 16-årig dreng, da den 17-årige tog kvælertag på ham og skubbede ham ned i en radiator. Den 17-årige opsøgte senere igen den pågældende og truede ham, mens han tog fat i kraven på ham. Men det var tilsyneladende ikke nok for den 17-årige, der ved flere lejligheder truede den samme dreng. Blandt andet ved at sende en video til flere af drengens venner, hvor han bad dem fortælle deres ven, at han kunne forvente flere tæsk.

Den 17-årige blev også dømt for vold mod yderlige to andre drenge i Randers.

Derudover blev han dømt for to tilfælde af afpresning, hvor han via sociale medier truede to personer med at dræbe dem, hvis de ikke gav ham penge. Derudover blev han dømt for at have skaffet falske pengesedler, som han vekslede til rigtige penge.

På grund af de mange forhold blev den 17-årige i slutningen af april fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

Nu er han så idømt to et halvt års ubetinget fængsel.

Anklagerfuldmægtig Cathrine Brunsgaard Jacobsen er tilfreds med dommen.

"Selv om der er tale om en meget ung mand, der stort set ikke tidligere er straffet, vurderede retten, at der var så mange grove forhold, at det skulle give en længere ubetinget fængselsstraf. Den 17-årige har udsat flere personer for afpresning, vold og vidnetrusler– nogle af dem endda flere gange - så jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om straf," siger anklageren.

Den 17-årige erkendte nogle forhold og nægtede andre. Han ankede dommen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.