Realskolen er topsikret

Tirsdag 11. september 2018 kl. 15:00

Realskolen er topsikret

Realskolen er topsikret
Skoleleder Hans Myhrmann, Randers Realskole: Vi tror ikke, at panikknappen skal i brug, men hvis den skal, er det betryggende at have den.
Worst case er ofte udgangspunktet, når talen falder på sikkerhed og skolebørn. Dialogen bliver hurtigt højspændt i en tid, hvor udenlandske medier med jævne mellemrum fortæller om tragiske skoleskyderier.

Omvendt er den jordnære modreaktion ’det sker ikke på danske skoler’ måske for meget i den anden grøft, mener indehaver Jeppe Drejer, ved sikringsfirmaet John Drejer Låse og Sikring A/S:

”Det er ikke trusler og skrækscenarier, der skal sætte dagsordenen for en sikringsplan, men derimod en fornuftig og overvejet vurdering af, hvordan man bedst muligt skaber sikkerhed og tryghed på den enkelte skole – så det vi tror, ikke kan ske, forebygges.”

Det er som med forsikringer
Randers Realskole med mere end 1.000 elever har fulgt Undervisningsministeriets nyeste vejledning til skoler og uddannelsesinstitutioner om sikkerhed og krisebredskab. Skoleleder Hans Myhrmann er enig i Jeppe Drejers tilgang og mener endvidere:

”At vi selvfølgelig skal leve op til et sikkert undervisningsmiljø, som loven foreskriver. Det er som med forsikringer, dem tegner vi som ansvarsfulde personer med ønsket om, aldrig at få brug for dem.”

Prisen på Randers Realskoles løsning er i den tunge ende, men ifølge Jeppe Drejer er analysearbejdet for nogle skoler tilstrækkeligt:

”Refleksion og bevidstgørelse omkring risikoområder, tryghed og trivsel kan være nok til at begynde med.”

Få styr på beredskabsplanen
Hvis man ikke vil lægge ud med den helt store løsning, er det også Hans Myhrmanns erfaring, at beredskabsplanen er med til at skabe et bredt ejerskab for projektet – et centralt redskab i alt arbejde omkring tryghed og sikkerhed, kalder han det.

På Randers Realskole valgte man den helt store pakke med videoovervågning både udenfor og inde på skolen, varslingsanlæg inkl. højtalere, sirener, samtaleanlæg og panikknap samt automatisk aflåsning af en eller flere afdelinger på skolen.

”Det er lidt imponerende, at vi kan få 1.075 elever til at stå uden for på blot syv minutter – og hver og én ved, hvordan, man skal forholde sig. Vi er en skole med lang tradition for at gå forrest og vise det gode eksempel,” lyder det fra Hans Myhrmann.

Vælg en løsning, der er sikker og praktisk
Det ligger i skolens ånd at gå grundigt til værks, derfor havde Randers Realskole ud over krav om sikkerhed yderligere krævet, at de enkelte dele i løsningen skulle have flere funktioner. Eksempel: Skolens nye kaldeanlæg forbedrer kommunikationen både i en krisesituation og i hverdagen.

"Med mere end 9.000 kvm kan en besked til en elev godt være længe undervejs, nu er den leveret på et splitsekund med et tryk på en knap,” siger skolelederen, der anbefaler en multifunktionel løsning, så man får mere for pengene i form af praktiske, effektive løsninger, der gør hverdagen lettere:

”Der er ingen tvivl om, at alle elever trygt efterlader en jakke på gangen, også med en mobiltelefon i, for der er ingen, der tager den. Jeg har altid kunnet være tryg her på skolen, men nu kan jeg også selv se det.”

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Skoleleder Hans Myhrmann, Randers Realskole: Vi tror ikke, at panikknappen skal i brug, men hvis den skal, er det betryggende at have den.
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.