En uge med demens

Tirsdag 10. juli 2018 kl. 06:40

En uge med demens
Billede fra huskedagen 2016. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
Den internationale Alzheimerdag bliver altid markeret i Randers, men i 2018 bruger Randers Kommune anledningen til at sætte særlig fokus sygdommen med en demensuge.

Demensugen finder sted i uge 38. Borgere i Randers Kommune inviteres blandt andet til aktiviteter, foredrag og arrangementer, som både henvender sig til mennesker med demens, deres pårørende og andre interesserede.

Som demensvenlig kommune arbejder Randers Kommune for, at ingen skal være alene med demens. Der er blandt andet fokus på, at opmærksomhed på og viden om demens kan være med til at bygge bro og skabe fællesskaber, der kan medvirke til et bedre liv for mennesker med demens og deres pårørende.

"Som i de forløbne år bakker vi op om Huskedagen 21. september, men denne gang bruger vi anledningen til at arrangere en hel uge med fokus på demens. Formålet er at skabe mulighed for læring og samvær, mens vi samtidig arbejder for at udbrede kendskabet til demensvenlige tilbud i Randers Kommune," siger demenskonsulent Helle Sahl.

Musik, middag, natur mm.
Programmet for Demensugen i uge 38 bliver løbende offentliggjort og endeligt udgivet i august 2018, men arrangørerne afslører allerede nu, hvad der blandt andet bliver indbudt til.

"Man kan for eksempel deltage i en musikcafé på Randers Bibliotek eller være med til et generationsmøde i Huset Nyvang. Der bliver også arrangeret en middag for mennesker med demens og deres pårørende, og for de naturinteresserede er der aktiviteter med Naturhøjskolen på Randers Naturcenter. Desuden arrangerer vi forskellige foredrag med temaet demens," fortæller Helle Sahl.

Tilmeldingen til det første foredrag med Frederik Lindhardt, som fortæller om sin demenssyge far, den tidligere biskop i Roskilde Jan Lindhardt, er allerede nu åben på Randers Biblioteks hjemmeside.

* Demensugen er arrangeret i et tæt samarbejde med den lokale demensalliance, der er sammensat på tværs af Alzheimerforeningen, ÆldreSagen, Randers Bibliotek, Randers Naturcenter, Museum Østjylland og omsorgsområdet i Randers Kommune.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Billede fra huskedagen 2016 Kontaktinformation
Helle Sahl, demenskonsulent i Randers Kommune, Telefon: 8915 1373, Mobil: 2937 2125
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.