Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?

Torsdag 14. juni 2018 kl: 09:00

Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
Iben Sønderup, Havevej 9, Langå - folketingskandidat, Socialdemokratiet i Randers.
LÆSERBREV Af Iben Sønderup, Havevej 9, Langå - folketingskandidat, Socialdemokratiet i Randers.

Jeg skal lige love for at mit seneste læserbrev om regeringens besparelser på uddannelserne (RANDERSiDAG.dk, 13. juni 2018, red.) kunne få Venstres politiske ordfører op af stolen. Med et righoldigt ordvalg og en fantasifuld overskrift skyder Britt Bager (V) med spredehagl mod Socialdemokratiet, idet hun behændigt undlader at forholde sig til problemets kerne: Regeringens årlige 2 procents besparelser på erhvervsskoler, gymnasier og universiteter.

Sagen er den, at den helt store udfordring for uddannelserne er regeringens årlige besparelser, som nu har kørt i flere år. For hvert år strammes skruen mere og mere, og vi, der står med eleverne til daglig, mærker det hver eneste dag.

Venstre har fremskrevet nedskæringerne frem til 2021, og hvis det bliver gennemført, er det simpelthen ødelæggende for uddannelserne og de unges fremtid.

Socialdemokratiet vil annullere disse besparelser. Derfor er der et klart uddannelsesvalg: Vil man have fortsatte besparelser på erhvervsskoler, gymnasier og universiteter med Venstre? Eller vil man, med Socialdemokratiet ved roret droppe besparelserne?

For mig som folketingskandidat er svaret enkelt: Uddannelse og viden er Danmarks råstof. Derfor skal vi selvfølgelig ikke fortsat spare på det, men tværtimod bruge vores ressourcer på at udvikle det. Uddannelse er Danmarks "guld".

* Læs Britt Bagers læserbrev SOCIALDEMOKRATIETS FEJLAGTIGE VELFÆRDSSTRÅMAND - klik her.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.