100 gange social ansvarlighed

Onsdag 13. juni 2018 kl: 07:00

10 virksomheder fik certifikat på social ansvarlighed.
10 virksomheder fik certifikat på social ansvarlighed.

100 gange social ansvarlighed
Jobcenter Randers Erhverv arbejder med CSR-certificeringer af virksomheder, der har rummelighed på dagsordenen.
Flere end 100 randrusianske virksomheder var repræsenteret til et event for social ansvarlighed, CSR. Sammenkomsten var arrangeret af Jobcenter Randers Erhverv.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen holdt oplæg og havde et klart budskab til virksomhederne: "Hvis I kan rumme flere forskellige medarbejdere, så er der en stor gevinst i vente for jer."

Borgmester Torben Hansen (S) bød de mange repræsentanter for virksomhederne velkommen og takkede dem for deres indsats for at rumme borgere, der står uden for eller på kanten af arbejdsmarkedet.

"Gennem CSR skaber vi fremskridt for borgere, der får et bedre liv, og en mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet. Vi ser en forskel og succes i det arbejde, I som certificerede virksomheder gør i hverdagen, og rigtig mange virksomheder er uvurderlige samarbejdspartnere for vores jobcenter," sagde borgmester Torben Hansen.

Jobcenter Randers Erhverv arbejder med CSR-certificeringer af virksomheder, der har rummelighed på dagsordenen. Og det har overordentlig mange virksomheder i Randers Kommune. Til eventet fik virksomhed nummer 100 sit CSR-certifikat.

"Med eventet udbreder vi kendskabet til det rummelige arbejdsmarked. Gennem de CSR-certificerede virksomheder viser vi det gode eksempel frem, og virksomhederne møder andre virksomheder, de kan spejle sig i," sagde Tine Arensbach, afdelingsleder for Jobcenter Randers Erhverv.

Hele 10 virksomheder fik et certifikat på, at de gør en særlig indsats for at rumme borgere, som har været på kanten af eller uden for arbejdsmarkedet:

Bjerregrav skole, Bysekretariatet, Cito A/S, Fakta Energivej, Jeanne d'Arc Living Aps, Malerfirma Thage W. Nielsen A/S, Scan Auto og Dybbroe group, Superbrugsen Spentrup, Vinther & Lassen A/S og VW Randers.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen gav virksomhederne et overblik over fremtidens arbejdsmarked.

"Der bliver i de kommende år dyb mangel på arbejdskraft i Danmark på grund af befolkningsudviklingen. Vi ved det allerede nu, og vi kan ikke umiddelbart gøre noget ved det."

"Der er arbejdskraft i de cirka 700.000 mennesker, som står uden for arbejdsmarkedet. Det er mennesker, som ikke altid har haft det lige let, men har et potentiale. Hvis man lykkes med at rumme dem på arbejdsmarkedet, er der masser af arbejdskraft at hente," sagde Jesper Bo Jensen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.