Ny borgmester = ny politik?

Tirsdag 12. juni 2018 kl: 13:03

Ny borgmester = ny politik?
Mogens Nyholm, Aalborggade 20, 8940 Randers SV - medlem af Randers Byråd, Radikale Venstre. Foto: Kurt Helge
LÆSERBREV Af Mogens Nyholm, Aalborggade 20, 8940 Randers SV - medlem af Randers Byråd, Radikale Venstre.

Sidste valgperiode havde Randers Kommune en borgmester med etiketten V for Venstre. Aktuelt har vi en borgmester med etiketten S for Socialdemokratiet.

Jeg tror, at mange af kommunens borgere har været spændte på, om en ny borgmester-etiket betyder en ny politik - eller det blot bliver mere af det samme.
Indeværende valgperiode er jo stadigvæk i sin begyndelse, så meget kan ske endnu, men alligevel. Har kommunens borgere nu fået det første varsel om, at borgmester-etiketten S ikke betyder en ny politik?

Ved byrådsmødet mandag var der i hvert fald en sag, der på mange måder kan betragtes, som den første virkelig politiske lakmusprøve mht. om nye politiske tider er på vej her i Randers Kommune.

Byrådet behandlede nemlig punktet ”handleplaner på de kommunale folkeskoler”. Planer, som gør svære tider på skoleområdet endnu sværere. Handleplaner, der rammer de stærke, men især de sårbare elevers skoleliv negativt. Venstre og DF stemte som altid gerne for forringelser – kun de er ansvarlige, mener de jo selv – og borgmesterpartiet – der på landsplan mener, at de er garanten for velfærd – stemte også for, de meget bekymrende nedskæringer på vores folkeskoler.

Forbavsende var det at iagttage, at den socialdemokratiske udvalgsformand på skoleområdet forsvarerede forringelserne mere indædt end selv Venstre og DF.

Forbavsende var det også, at han på nævnte byrådsmøde tordnede, at han ser for sig, at Socialdemokratiet indgår næste års budget med Dansk Folkeparti og Venstre.

Tja. Vi har fået en ny S-borgmester - næste 3½ år vil vise, om det reelt gør nogen politisk forskel for kommunens borgere.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.