Venstre vil velfærd

Tirsdag 12. juni 2018 kl: 10:49

Venstre vil velfærd
Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V).
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V).

Sygehuse, daginstitutioner og folkeskoler har det til fælles, at de hver dag leverer kernevelfærd til danskerne. Den slags velfærd, som skaber tryghed, når det ser sværest ud, og den slags velfærd, som får hjulene til at løbe rundt i alle afkroge af Danmark. Intet er vigtigere end kernevelfærd – derfor har styrket kernevelfærd været et af Venstres pejlemærker siden vi overtog regeringsmagten i 2015.

Selv om Socialdemokratiet desperat forsøger at skabe et billede af Venstre som et parti, der ikke prioriterer danskernes velfærd, så viser regeringens politik det modsatte. Med aftalerne om kommunernes og regionernes økonomi for 2019 har vi endnu engang styrket kernevelfærden, så den borgernære service løftes med 2,3 mia. kr., mens aftalen med regionerne blandt andet sikrer et løft på 1 mia. kr. til sundhedsvæsnet.

Venstre vil velfærd i sådan en grad, at selv socialdemokraterne snart må bevæge sig ud af proteststadiet og erkende, at Venstre prioriterer velfærden i Danmark – ellers er vi selvfølgelig klar til at minde dem om det. Ligesom vi selvfølgelig også er klar til at minde Socialdemokratiet om, at de beskar kommunerne med 3 mia. kr., da partiet sidst havde regeringsmagten. Med fejlskud af den størrelse foranledes man næsten til spørge, om der både er svigtende syn og svigtende hukommelse hos det gamle arbejderparti?

I samme ombæring vil det være oplagt, hvis Socialdemokratiet fik styr på deres egne prioriteringer. Penge til velfærd kæver benhårde prioriteringer – dem har vi taget i Venstre. Vi passer på vores fælles velfærdsstat og styrker kernevelfærden, mens Socialdemokratiet hellere vil bruge pengene på at afskaffe integrationsydelsen og kontanthjælpsloftet, så det bliver mindre attraktivt, at yde en indsats.

Valget er derfor ganske simpelt: Foretrækker man en politik, som flytter flere danskere til passiv forsørgelse, eller foretrækker man en politik, der gør det attraktivt at bidrage til fællesskabet og styrker danskernes velfærd? I min optik er valget simpelt – det håber jeg også, at det er for vælgerne.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.