Randers kommune bør ikke bidrage til øget ulighed

Mandag 11. juni 2018 kl: 19:40

Randers kommune bør ikke bidrage til øget ulighed
Frida Valbjørn Christensen, Asavænget 61, 8920 Randers NV - medlem af Randers Byråd, Enhedslisten. Foto: Kurt Helge
LÆSERBREV Af Frida Valbjørn Christensen, Asavænget 61, 8920 Randers NV - medlem af Randers Byråd, Enhedslisten.

Byrådet besluttede 11/6-18 punkt 304, at Randers Kommune skal indsende en uddybende ansøgning til Ældreministeriet, for at fortsætte et frikommuneforsøg vedr. tilkøbsydelser for ældre.

Enhedslisten er generelt meget i mod tilkøbsydelser på velfærdsområderne, da vi frygter for, at det grundet velfærdsområdernes økonomiske pres, kan blive en nem måde at spare penge på på ældreområdet fremover.

Vi frygter simpelthen, at borgerne kommer til at betale for ydelser, de kunne have fået tilbudt af kommunen gratis. Herudover mener vi modsat Socialdemokratiet ikke, at dette forsøg med tilkøbsydelser giver mulighed for, at de ældre kan få den forbedrede indsats, de ønsker. Nej, vi mener, at de rige kan få en forbedret indsats, mens de resterende må undvære, fordi ydelserne er så dyre, at de fleste ikke vil have råd til, at købe dem.

Hvis man ønsker en forbedret indsats på velfærdsområderne, bør man i stedet investere i dem fremfor at skabe øget ulighed - det bør Socialdemokratiet også vide.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.