Medlevende musical hos Støvinggaard Festspil

Søndag 10. juni 2018 kl: 05:31

Et par hundrede mennesker fik en spændende lørdag aften i selskab med musicalen. Foto: Kurt Helge
Et par hundrede mennesker fik en spændende lørdag aften i selskab med musicalen. Foto: Kurt Helge

Medlevende musical hos Støvinggaard Festspil
Hit på hit fra 50erne blev afleveret under premieren. Foto: Kurt Helge
BILLEDGALLERI Et par hundrede mennesker trodsede fredag aften diverse byfester og sammenkomster omkring havegrillen for at være med, da Støvringaard Festspil havde premiere på den danske musical ”Be-Bop-A-Lula”.

Musicalen indeholdte langt over 30 hitsange fra de vilde 50’ere, fine dansenumre og en ret så dramatisk historie, hvor publikum i løbet af forestillingen fandt deres helte og skurke og højlydt gav udtrykt for, hvad de mente om rollerne ved at buhe af skurkene og heppe på helten – hvis der da var nogen.

”Be-Bop-A-Lula” er en markant anderledes musical netop på grund af sin historie. Den er skrevet af forfatteren og studieværten Dan Schlosser efter ide og oplæg fra Niels Ravn, der selv overværede premieren og var imponeret over det arbejde og den energi, der er langt i forestillingen.

Musicalen blev skrevet for over 15 år siden, hvor ingen kunne vide, at den skulle blive en aktuel kommentar til den aktuelle debat om kønsroller ført af Metoo-bevægelsen. Men ingen kunne være i tvivl: Det fænomen eksisterede også i 50’erne og har måske altid eksisteret.

Sangvalget er ren 50’er. Rockstjernerne Chuck Berry, Little Richard og Jerry Lee Lewis samt pophelte som Bobby Darin, Brenda Lee og Paul Anka har ikke levet forgæves, og publikum blev flere gange taget i at synge med på sangene og klappe medlevende. Dansenumrene blev også godt modtaget, og musicalfolkene kunne i det hele taget notere sig god tilfredshed med den modtagelse, som blev ”Be-Bop-A-Lula” til dels.

* Der er forestillingen igen i dag, søndag eftermiddag, og så spilles der onsdag, torsdag og fredag aften, inden finalen søndag den 17. juni om eftermiddagen.

* Se BILLEDGALLERI - klik her.

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.