Tag ikke friheden for givet

Tirsdag 5. juni 2018 kl. 11:43

Tag ikke friheden for givet
Nicolai Estrup, Vestergade 23, Fårup - formand, Dansk Folkeparti Randers, 1. suppleant Randers Byråd, Dansk Folkeparti.
LÆSERBREV Af Nicolai Estrup, Vestergade 23, Fårup - formand, Dansk Folkeparti Randers, 1. suppleant Randers Byråd, Dansk Folkeparti.

I dag er det grundlovsdag, i dag fejrer vi begyndelsen af demokratiet i Danmark, desværre tages grundlovsdag af mange for givet, dette synes jeg er ærgerligt.

Ved grundlovens indførelse i 1849 skete der en markant ændring af magtbalancen i landet i det, de folkevalgte politikere fik magten. Denne magt er tildelt af folket, og det er enhver folkevalgtes pligt, at tjene de
borgere der har samt på dem, sådan fungere demokratiet.

Med demokrati følger også frihed, friheden til at kunne mene og sige hvad man vil, dette har vi i Danmark altid kunnet finde ud af at administrere, men friheden er under pres.

For hvad gør man, når mennesker, der ikke tror på demokratiet, pludselig kommer til landet og påråber sig ytringsfrihed i demokratiets navn?
Ytringsfriheden og demokratiet bliver misbrugt og forsøgt undermineret, af visse grupper i befolkningen, og mange ser blot naivt til imens det sker.

Derfor er det på tide, at vi lægger de politiske boksehandsker, og får gjort klart en gang for alle, at vi ikke ønsker denne undermineret af demokratiet, dét må da være det mindste, man som politikere kan blive enige om!

Jeg vil ønske alle en glædelig grundlovsdag, og appellere til, at man ikke tager friheden for givet.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.