Åben skole med tårnhøje ambitioner

Mandag 16. april 2018 kl: 18:50

Åben skole med tårnhøje ambitioner
På billedet kan man se de 10 af de 15 elever. De sidste 5 var fraværende grundet sygdom eller praktik.
15 unge, kommende trænertalenter er uddannet gennem Korshøjskolens nytænkende valgfag: Juniortræner. Et ambitiøst valgfagsprojekt, der sætter tyk streg under, hvor stort og effektivt tingene kan gøres.

Og det kan de, når ”Åben skole” praktiseres for fuld musik. Samarbejdet er et samarbejde mellem Korshøjskolen, SMIFF, DGI Østjylland samt andre samarbejdsforeninger i lokalområdet.

På Korshøjskolen har lærer Morten Brøndum været tovholder, i SMIFF Anja Enemark. Bag dem begge stod viceskoleleder Jim Knudsen samt Stine Hjarnø Jørgensen,formand og aktivitetsansvarlig gymnastik SMIFF.

Sammen har de 4 udviklet valgfaget ”Juniortræner”, der udspringer af DGIs holdidé: Trænerspire. Men på Korshøjskolen v. SMIFF har de videreudviklet konceptet omkring den praktiske del af holdet, så det er veltilrettelagt og ambitiøst samarbejde mellem skole og lokalforening.

For at deltage i ”Juniortræner” skal man ikke bare deltage i 30 undervisningstimer på Korshøjskolen, der startede i august 2017. Man skal tilmed deltage i 15 praktik-timer i en sportsforening - fortrinsvis SMIFF, men andet har også ladet sig gøre.

I de 15 praktiksessioner er man under udvikling, får sparring, evaluering, og øger kompetencer gennem praktisk erfaring. Alle 15 deltagere på 2018 junior-træner årgangen er vendt tilbage med flotte udtalelser fra deres praktiktrænere, der hele vejen igennem bemærkede velforberedte elever, der forstod hvilken aldersgruppe, de havde med at gøre og var gode til at udvikle på forskellige aktiviteter, til stor begejstring for deltagerne.

Kompetencer, som de har tilegnet sig gennem den teori og de praktiske øvelser, som er blevet gennemgået i skoletiden. Og det har båret frugt. Så meget, at flere af de unge mennesker allerede ér blevet ansat som assistenttrænere i forskellige foreninger.

På billedet kan man se de 10 af de 15 elever. De sidste 5 var fraværende grundet sygdom eller praktik. Men de har selvfølgelig også klaret kravene, og får deres diplom ved først mulige lejlighed.

Diplomet er et officielt DGI kompetencegivende diplom, som de unge mennesker kan tage med sig ud i livet, hvis de vil søge assistenttræner funktioner, søge på ungdomsuddannelser eller søge jobs. På diplomet er fint beskrevet hvilke kompetencer, som de unge mennesker har tilegnet sig, og kan gøre brug. Kompetencer, som kan bruges langt uden for det danske foreningsliv. Med andre ord: ”Juniortræner” er ikke et valgfag, det ér en uddannelse.

Viceskoleleder Jim Knudsen siger:

”Det giver en helt særlig stolthed at se en flok unge mennesker, der har taget en stor opgave på sig, og løst den så flot. Det giver også en helt særlig stolthed, når vi turde satse så stort på et åbent skole projekt, og så lykkedes med det. Indsatsen fra SMIFF har været fantastisk, og forbilledlig, og det som de har lært her på skolen, kan jeg se, har fået de unge mennesker til at vokse og blive stærkere på en helt række parametre. Det har været et fantastisk projekt, som vi helt sikkert fortsætter næste år”.

SMIFFs formand for gymnastikafdelingen, Stine Hjarnø Jørgensen uddyber:

”At få lov at række ind i skolerne på den her måde, hvor vi ikke kun fremviser sporten, men bidrager til en udvikling af det lokale foreningsliv, og de unge menneskers kompetencer, det er helt nyt for SMIFF, og jeg er meget stolt af Anjas arbejde, samt ikke mindst de forskellige trænere, der har haft de unge mennesker i praktik. Så vi er også klar på en omgang mere”.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.