Forslag om ny omfartsvej

Mandag 16. april 2018 kl: 13:19

Forslag om ny omfartsvej
Michael Aastrup Jensen og Lars Søgaard.
Forslag om ny omfartsvej skal løse problemet med broen over jernbanen i Langå.

I forbindelse med elektrificeringen af jernbanen var det oprindeligt meningen at rive broen i Langå ned og sende bilisterne ud på en lang omvej i 9 måneder.

Efter lokalt pres blev perioden ændret til fire måneder. Nu foreslår lokale politikere at bygge en omfartsvej i stedet for at genere bilister og indbyggere i Langå i mange måneder.

”I stedet for at bruge fire millioner kroner på en midlertidig og dårlig løsning vil vi have undersøgt, om pengene i stedet kan bruges som tilskud til at etablere en ny omfartsvej. Det vil ikke blot være en bedre løsning i forbindelse med elektrificeringen, det vil også være en gevinst for Langå, hvis der fremover er to passager over banen i Langå. Det skal vi have undersøgt, således at vi får mest muligt ud af skattekronerne til gavn for Langå,” siger Michael Aastrup Jensen, MF (V).

Det lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen har sammen med byrådsmedlem Lars Søgaard (V) af flere omgange lagt pres på Transportministeriet for at finde en løsning, som ikke medfører urimelige gener for indbyggerne i Langå.

”Jeg ønsker, at vi med dette spørgsmål får vendt hver en sten, således at jeg bagefter kan sige, at vi har forfulgt alle muligheder. Flertallet i Randers Byråd har desværre ikke været så opsatte på at lede efter alternative løsninger på problemet med broen. For eksempel ved at arbejde for at sikre at der er to passager over banen i Langå. Derfor er jeg glad for, at Michael Aastrup Jensen endnu engang tager spørgsmålet op på Christiansborg,” lyder det fra Lars Søgaard (V).

For at få undersøgt om bevillingen kan bruges som et tilskud til en ny omfartsvej, stiller Michael Aastrup Jensen i første omgang et såkaldt §20-spørgsmål til transportministeren. Det skal være med til at afklare om der er noget til hindre for at vælge en alternativ løsning.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.