Husflid eksisterer i bedste velgående

Søndag 15. april 2018 kl: 06:56

Husfliden er sprællevende på Håndværksmuseet i Randers lørdag den 21. april. Foto: Museum Østjylland
Husfliden er sprællevende på Håndværksmuseet i Randers lørdag den 21. april. Foto: Museum Østjylland

Husflid eksisterer i bedste velgående
Store og små er velkomne til en hyggelig dag med fokus på håndens arbejde, når der er husflidsdag. Foto: Museum Østjylland
De friske folk fra Randers og Omegns Husflidsforening har pakket deres bedste produkter og udstiller nu på Håndværksmuseet.

Naturligvis demonstrerer flere af dem også deres færdigheder, så dagens gæster kan beundre håndelag og spørge om teknikkerne.

Dagen igennem er der salg af de fine sager og garanti for en hyggelig dag med fortidens husflidsteknikker i nutidens formsprog.

Fælles for de 10 udstillere er kreativiteten og den høje kvalitet i deres arbejde.

Dagens udstillere viser husflid i mange forskellige materialer. Her er både de fine smykker af sølv, kreativt anvendt genbrugsmateriale, sivflet, børstenbindervarer, lædertasker og træting.

Også de to dygtige plantefarve-damer kigger forbi og viser, hvordan man tryller råhvidt garn om til garn i skønne farver.

På Håndværksmuseet står udstillerne også klar til at fortælle dagens gæster om, hvordan tingene er lavet og svare på spørgsmål.

En del af de udstillede ting vil være til salg og kan købes til rimelige priser.

15-årig træekvilibrist
Selv om navnet husflid er et levn fra fortiden, er husflid ikke forbeholdt den ældre generation. Yngste udstiller er kun 15 år og meget dygtig til træarbejde.

* Husflidsarrangement på Håndværksmuseet, lørdag den 21. april 2018, kl. 12 – 16 på Museum Østjylland – Håndværksmuseet, Lille Rosengård i Randers. Gratis adgang.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.