Borgerguides skal hjælpe medborgere

Lørdag 14. april 2018 kl: 06:55

Borgmester Torben Hansen overrakte uddannelsesbeviser til de otte borgerguides.
Borgmester Torben Hansen overrakte uddannelsesbeviser til de otte borgerguides.

Borgerguides skal hjælpe medborgere
Borgmester Torben Hansen. Foto: John Hyldahl
Fredag dimitterede det første hold af borgerguides i Randers. Dermed står otte borgerguides klar til at hjælpe medborgere med senhjerneskade, autisme eller udviklingshæmning.


Borgmester Torben Hansen overrakte uddannelsesbeviser til dimissionen. De otte borgerguides er også selv borgere med senhjerneskade, autisme eller udviklingshæmning.

En borgerguide hjælper og støtter andre borgere med at afklare, hvad der er vigtigt for den enkelte og hvilke håb og drømme, man har for fremtiden. Som borgerguide motiverer og inspirerer man også borgeren til at nå sine mål og ønsker. Borgerguides kan dele ud af deres egne erfaringer, for eksempel om det at flytte hjemmefra, starte i job, opbygge netværk, strukturere sin dag eller lignende.

Kan dele ud af egne erfaringer
Inden overrækkelsen af uddannelsesbeviserne holdt borgmesteren tale for holdet af borgerguides.

"I er nu klar til at øse ud af egne erfaringer, og I står klar til at støtte og inspirere andre borgere i Randers Kommune i at have ønsker og drømme for deres fremtid. Det er noget helt særligt, at I har lyst til at give noget til andre borgere og bidrage til, at andre også finder håb og tør drømme og tro på fremtiden. Det er en stor gave, at I gør det, og det er en stor gave at kunne støtte og inspirere andre," sagde Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune

Borgerguides udspringer af peer-guide uddannelsen, som Psykiatriens Hus i Randers har gode erfaringer med, og det er netop to medarbejdere herfra, som har stået for uddannelsen til borgerguide. De har blandt andet målrettet uddannelsen ved at lave mere visuel formidling, så den passer til målgrupperne.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.