Omkonstitueringsdom bør ankes

Søndag 8. april 2018 kl. 08:37

Omkonstitueringsdom bør ankes
Flemming Østergaard, Pilevænget 14, 8990 Fårup.
LÆSERBREV Af Flemming Østergaard, Pilevænget 14, 8990 Fårup.

Byretten i Randers afsagde som bekendt dom forleden i den meget omtalte omkonstitueringssag fra den forrige byrådsperiode.

Et flertal af de tre dommere vurderede, at omkonstitueringen var i strid med den kommunale styrelseslov, og der skete derfor domfældelse.

Uden at tage stilling til afgørelsens konklusion som sådan, så bør denne dom ikke stå alene, bl.a. fordi der er tale om en stillingtagen til et meget principielt spørgsmål for alle kommunale byrådspolitikere i de 98 byråd. Og fordi det var en dissens afgørelse hvoraf 1 af de 3 dommere ville frikende Randers Kommune.

For at sikre retssikkerheden optimalt på området bør landsretten også have mulighed for at kunne tage stilling til spørgsmålet for at få fastslået den endelige retstilstand på området.

Dette bliver også aktualiseret af, at nogle byrådsmedlemmer i Slagelse i en pressemeddelelse har oplyst, at de vil gå rettens vej for at få retstilstanden afklaret i deres konkrete situation, som skulle ligne sagen fra Randers.

Jeg vil derfor på det kraftigste opfordre byrådet til at anke afgørelsen til landsretten, og jeg bakker gerne op om, at en del af mine skattekroner går til en sådan efterprøvelse.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.