Hospice fejrer 10 års fødselsdag

Mandag 12. marts 2018 kl: 06:44

Hospice fejrer 10 års fødselsdag
Leif Gade, formand for Omsorgsudvalget i Randers kommune. Foto: Kurt Helge
Danmarks første kommunale hospice fylder 10 år, og det skal fejres. Hospice Randers har i løbet af sine første 10 år fået opgaven som kommunens videnscenter inden for palliation.

Der er desuden opstået en meget aktiv støtteforening omkring hospicet.

"Vi er stolte over at kunne fejre fødselsdag for Hospice Randers, der i de forløbne 10 år har gjort en stor forskel for mennesker i meget svære livssituationer. Vores hospice spiller desuden en vigtig rolle som kommunalt videncenter inden for palliation," siger Leif Gade, formand for Omsorgsudvalget i Randers kommune.

De første 10 år har budt på mange forskellige initiativer på Hospice Randers. Blandt andet er en meget aktiv støtteforening blomstret op, og de frivillige støtter daglige aktiviteter og det almene vel for borgerne.

Støtteforeningen har ansat en frivillighedskoordinator, som er kommunalt finansieret. Foreningen søger desuden fonde og private donationer, der primært går til musikterapi, men også til at understøtte de frivilliges aktiviteter på hospicet.

"De frivillige og støtteforeningen gør en stor forskel for vores borgere, og deres aktiviteter skaber en rigtig god stemning," siger Anna-Birgitte P. Gamtofte, koordinator og sygeplejerske på Hospice Randers.

* Onsdag 12. marts 2008 fik Danmark sit første kommunale Hospice. Det har til huse på Lindevænget i Randers, hvor 10 års fødselsdagen markeres med en reception fredag 16. marts 2018.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.