Børn og ældre i samvær nyder allerede 'Nyvang'

Fredag 9. marts 2018 kl: 18:13

Rikke Berg Christensen, centerleder for de ældre, og daginstitutionsleder Karen Lis Holdgaard Rasmussen th. Foto: Kurt Helge
Rikke Berg Christensen, centerleder for de ældre, og daginstitutionsleder Karen Lis Holdgaard Rasmussen th. Foto: Kurt Helge

Børn og ældre i samvær nyder allerede 'Nyvang'
Sundheds- og omsorgsdirektør Erik Mouritsen: Nu starter et nyt eventyr i et område, hvor ældre og børn kommer tæt på hinanden.
BILLEDGALLERI 'Et eventyr er slut i kraft af, at Huset Nyvang er blevet færdigt. Nu starter et nyt eventyr i et område, hvor ældre og børn kommer tæt på hinanden'.

Det sagde direktør for sundhed, kultur og omsorg ved Randers kommune, Erik Mouritsen, ved åbningen af Huset Nyvang, Rindsvej 4, Randers (Fremtidens plejehjem, red.) fredag. Han fortsatte:

"140 mill. kr. blev fundet til at få denne landsby op at stå, efter at vores politikere fik inspiration på en studietur til Holland. Så sig ikke, at der ikke kommer noget godt ud af det, når politikere rejser for at blive klogere".

Her er der 60 plejeboliger samt vuggestue og børnehave, og eventyret fortsætter i takt med, at de to ledere - centerleder for de ældre Rikke Berg Christensen og daginstitutionsleder Karen Lis Holdgaard Rasmussen - får rammerne fyldt ud og kommer endeligt på plads.

"Vi kan fortælle, at der allerede er kommet et positivt samvær i gang mellem børn og ældre", fortalte de to ledere.

"Børnene har sunget fastelavnssange hos de ældre, og der er klippet påskepynt i et samarbejde, der lover godt for fremtiden. Dørene er åbne til besøg hos hinanden, og det er til gavn og glæde for begge parter".

Erik Mouritsen ønskede held og lykke til Karen Lis Holdgaard Rasmussen og Rikke Berg Christensen, der begge fik blomster og tak for deres indsats under byggeriet og i de første uger, der er gået siden de ældre begyndte at flytte ind og daginstitutionen blev åbnet.

Leif Gade (S), udvalgsformand for Sundhed og Omsorg, gav udtryk for vigtigheden af, at der skabes tryghed i rolige omgivelser for de ældre, hvoraf mange lider af demens. Han nævnte, at både borgere og eksperter har været inddraget i forarbejdet. Plejehjemsdelen omfatter som nævnt 60 boliger - 45 2-rums boliger og 15 3-rums boliger.

Formanden for Børn og Familie, Anders Buhl Christensen (V), lagde vægt på, at børnene i daginstitutionen får de bedste muligheder for at lege og lære i selskab med de ældre. Han omtalte området som utrolig flot, og det vil blive endnu bedre, når foråret kommer, og græsset vokser op.

Endnu mangler der at blive indrettet udendørs legeplads til børnene, men ellers er udearealerne på plads. Kartoflerne er sat ved siden at drivhuset, og i et hjørne på grunden står en bil og en campingvogn, som Huset Nyvang har fået foræret fra autohuset Pedersen & Nielsen.

Ved torvet er der klar til, at man kan nyde kaffe og brød fra husets bageri, og en "købmandsbutik" kan snart åbnes. Indenfor er der wellness-område, frisør og smukke fællesfaciliteter med bl.a. et orangeri, hvor dagens officielle åbning af Huset Nyvang blev holdt.

Billederne i galleriet er fra det åbne hus, åbningen og faciliteter ude og inde i både plejehjemsdel og daginstitution.

* Se BILLEDGALLERI - klik her.

* Bajere og pizza på byens nye plejehjem - klik her.

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.