Enhedslisten trækker forslag tilbage

Onsdag 7. marts 2018 kl. 10:56

Enhedslisten trækker forslag tilbage
Enhedslistens byrådsmedlem Frida Valbjørn Christensen - hurtig på aftrækkeren. Foto: Kurt Helge
I går fremsendte Enhedslisten forslag om, at besparelser i forbindelse med en evt. lockout/strejke, skal tilgå forbedringer på det område besparelserne kom fra. Det trækker listen nu tilbage.

"Jeg var lidt for hurtig på aftrækkeren, derfor vil jeg gerne trække det forslag tilbage og bede om at nedenstående optages på byrådets dagsorden 19. marts", forklarer Enhedslistens byrådsmedlem Frida Valbjørn Christensen.

Forslag
A: Hvis der af KL besluttes lockout i forbindelse med OK18 af ansatte i Randers Kommune, så tilbageføres eventuelle besparede lønudgifter til de ramte institutioners lønsumspulje til udbetaling i 2018 til de lockoutede ansatte, så disse ikke rammes økonomisk af en eventuel lockout. Det kan fx ske som en engangsudbetaling, eller lignende for den enkelte ansatte besparelsesudlignende ordning.

B: Hvis der af KL besluttes lockout i forbindelse med OK18 af ansatte i Randers Kommune, så tilbageføres eventuelle besparede udgifter til de ramte institutioners budgetkonti for 2018. Tilbageførslen sker på så detaljeret et niveau, som de enkelte institutioner har budgetkonti på.

Begrundelse
Enhedslisten ønsker ikke en lockout af flere eller enkelte faggrupper i Randers Kommune i forbindelse med OK18. På det offentlige område er sagen den, at kommunen sparer penge på arbejdskonflikter, mens de ansatte betaler. Lockout er derfor en dårlig og ensidig besparelsesmodel for kommunen, da lockout kan bruges strategisk til at forbedre kommunens økonomi ved at undlade at yde velfærd og andre services på bekostning af såvel ansatte som kommunens borgere. Det er ikke kommunens opgave at undlade at udføre kommunal service eller andre kommunale opgaver, og KL burde ikke have mandat til at lockoute. Vi bør derfor i Randers Kommune lokalt tilbageføre besparelser i en eventuel lockout-periode til de enkelte institutioners detailbudgetkonti, og kompensere de ramte ansatte bedst muligt.

Procedure
Der ønskes afstemning om punkt A og B enkeltvis. Der er ikke nogen afstemningskonflikt mellem de to forslag.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.