I 10 år har de raget i det andre ikke vil rage i

Tirsdag 13. februar 2018 kl: 08:18

De Frivillige Krager arrangerede bl.a. et stort bondebal i august sidste år.
De Frivillige Krager arrangerede bl.a. et stort bondebal i august sidste år.

I 10 år har de raget i det andre ikke vil rage i
Kragernes mål er at skaffe midler til alt det, der ellers ikke er midler til.
De Frivillige Krager ved Fårup Ældrecenter har 10 års 'jubilæum'. Det er ikke så lidt, de har udrettet. De finder sig ikke i, at de ældre blot holdes i live. Det, de laver, er kort sagt skåret væk ved besparelser.

Foreningen består af ansatte og tidligere ansatte ved Fårup Ældrecenter, der prøver at gøre en forskel for beboerne.

"Det startede med, at vi syntes, der skulle være en terrasse på ældrecentret, der kunne benyttes i direkte forbindelse med vores cafe. Det måtte være en menneskeret, at kunne få frisk luft hver dag ved egen hjælp. Nyde naturens gang og mærke luften på kinderne. Terrassen hjalp Randers Egnens boligforening os med. Det var en stor dag, da beboerne og vi kunne trippe ud og nyde kaffen på terrassen," fortæller Anna Marie Vestergaard på kragernes vegne.

Gav besparelser kamp til stregen
"Nu var vi i gang, og vi fik blod på tanden til at skaffe midler til andre gode ting og oplevelser. Vi ville ikke finde os i, at de ældre kun skulle holdes i live, og at alt det sjove, der giver indhold i livet, blev nedprioriteret, ved de efterhånden mange besparelser indenfor ældreområdet. Derfor startede vi vores lille forening ”De Frivillige Krager”. Krager, fordi det er en fugl, der rager i det, andre ikke vil røre ved".

De Frivillige Krager har skaffet midler til alt det sjove, ved at holde banko, kræmmermarked og musikfest. Ja, kort sagt lagt en masse frivillige timer på deres egen arbejdsplads, uden at de derved udhulede normeringen. Deres arbejde i Kragerne er skarpt adskilt fra de kerneydelser, der er afstukket i kommunen. Det, de laver, er alt det, der er skåret væk ved besparelser.

Fra ingenting til meget
"Vi startede med ingenting, og nu har vi efterhånden købt alt fra markiser, havemøbler, drivhus, hønsehus, festtelte, pavillon, bus, ture i det blå, biograftur, julefrokost på Hvidsten Kro og meget mere. Kort sagt virkelig meget, der kan tænde lyset i et gammelt øje", siger Anna Marie Vestergaard.

Frivillig på egen arbejdsplads
"Det specielle er, at vi er frivillige på vores egen arbejdsplads. Det er ca. halvdelen af personalegruppen. Vi er 16 Krager, 12 personale og 4 tidligere medarbejdere, der holder ved, efter de er holdt med at arbejde eller har fået andet job. Vi er meget forskellige og udnytter vore forskellige ressourcer. Vi kan ikke alt, men alle kan noget. Der er så mange sidegevinster ved vores frivillige arbejde, vi kommer til at kende beboerne på en anden måde, og vi har et rigtig godt sammenhold i personalet," understreger Anna Marie Vestergaard og slutter:

"Alt dette har vi kunnet i kraft af et godt samarbejde med beboere, pårørende og øvrige personaler på centret. Mange i lokalområdet kender Kragerne og ved, hvad vi står for. Vi kan kun takke for god opbakning til vores arrangementer."

* Dagen fejres med en reception fredag 23. februar kl. 15 -17, hvor De Frivillige Krager gerne ser samarbejdspartnere og venner af huset. Til aften skal beboere og Krager i sluttet kreds spise en festmiddag og nyde et glas vin.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.