Begrænsning af borgmesterens samlede samlede vederlag

Mandag 12. februar 2018 kl: 12:53

Begrænsning af borgmesterens samlede samlede vederlag
Frida Valbjørn Christensen, Udbyhøjvej 53, Randers - medlem af Randers Byråd, Enhedslisten Randers.
LÆSERBREV Af Frida Valbjørn Christensen, Udbyhøjvej 53, Randers - medlem af Randers Byråd, Enhedslisten Randers.

Samtidig med at kontanthjælpsloftet trådte i kraft i 2016, og man dermed ramte en masse borgere hårdt økonomisk, så blev aflønningen af landets borgmestre hævet med 31,4% ved årskiftet 2016/2017.

På nuværende tidspunkt kan borgmesteren, udover den høje løn, også hæve vederlag ved at besidde poster i bestyrelser m.m. Eksempelvis kunne vores tidligere borgmester i 2016 hæve mere end 500.000 kr. udover den fastsatte borgmesterløn, der allerede ligger langt over den løn, som den almindelige lønmodtager får udbetalt.

Enhedslisten mener, at disse opgaver er en naturlig del af borgmesterjobbet, derfor skal vederlag udover den fastsatte borgmesterløn tilfalde kommunekassen, eller bortfalde i tilfælde af at borgmesteren bliver udpeget til opgaven.

Derfor vil Enhedslisten forslå, at Randers Kommune følger Svendborg, Albertslund og Aalborgs eksempel og begrænser borgmesterens samlede vederlag til den lovfastsatte borgmesterløn.

Helt konkret foreslår vi, at forvaltningen afdækker mulighederne for at lade vederlag fra bestyrelsesposter m.m. tilfalde kommunekassen eller bortfalde i tilfælde af, at borgmesteren besidder en post, hvor det er kommunen, som udpeger til posten.

* Link til vederlag i 2016 - klik her.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.