Hvorfor skal sennepsglasset skylles?

Torsdag 8. februar 2018 kl: 08:36

Hvorfor skal sennepsglasset skylles?
Affaldschef Jørgen Niemann.
Det og mange andre affaldsrelaterede spørgsmål kan du få svar på i weekenden den 17. og 18. februar, hvor Arena Randers lukker dørene op for Bolig & Livsstilsmessen 2018.

På messen kan man møde Randers Kommune i form af nogle af de medarbejdere, der til dagligt har med vores affald at gøre.

Genbrugsbeholderne til metal, glas og plast er begyndt at bugne i kommunen. Kort sagt så er borgerne blevet meget bedre til at sortere fra til genbrug. Så gode, at det kan være svært at få plads til det i genbrugsbeholderen. Derfor arbejdes der på, at genbrugsbeholderne i løbet af 2018 bliver tømt hver tredje uge i stedet for hver fjerde uge, som det er i dag.

Idet flere er blevet mere opmærksomme på, at meget af vores affald kan komme i genbrugsbeholderen i stedet for til dyr forbrænding, så dukker der også flere spørgsmål op om, lige præcis hvad der må komme i, og hvor rent det så skal være.

På messen kan man få gode tips og råd til, hvordan man bedst og billigst kan tjene både miljøet og sikre sig et lavere affaldsgebyr.

Alle enfamiliehuse er nu i fuld gang med at sortere organisk affald fra, og ordningen er så småt i gang med at blive rullet ud i alle etageejendomme i kommunen. Halvdelen af de kommunale institutioner er også kommet i gang. Det at man skal til at forholde sig til en ny affaldsfraktion, madaffaldet, har gjort, at der også er kommet mere fokus på resten af vores affald, og rent faktisk er vi blevet så meget bedre til at få smidt hård plastik i genbrugsbeholderen. Så gode at mængden er steget med 50 procent. Det forventes, at det vil stige endnu mere, når også etageejendommene kommer med på den nye ordning.

Find fem fejl
Der er selvfølgelig mulighed for at få svar på alle spørgsmål om sortering, affald og genbrug, og man kan også deltage i konkurrencen "Find 5 fejl" i beholderen til metal, glas og hård plast. Der udtrækkes en vinder både lørdag og søndag.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.