Oplev Outsider Art i Randers Sundhedscenter

Fredag 12. januar 2018 kl: 09:37

Oplev Outsider Art i Randers Sundhedscenter
Maria Sloth Sørensen går på GAIA Akademi og er her i gang med et maleri. Foto: Esteban Buhrkall
Væggene i Randers Sundhedscenter er ofte prydet med kunstudstillinger fra forskellige lokale kunstnere, og lige nu kan man opleve forskellige værker af eleverne på GAIA Akademi.

Akademiet er er en del af GAIA Museum Outsider Art, der udstiller værker fremstillet af mennesker, der befinder sig på kanten af normalitetsbegrebet og har særlige behov.

Udsmykningen på væggene skifter med jævne mellemrum for at give besøgende en ekstra oplevelse, og de store lyse gangarealer fungerer glimrende som galleri.

"Vi synes, det er vigtigt, at man også får stimuleret sine sanser, når man kommer i sundhedscentret; f.eks. med kunst, og da mange borgere kommer flere gange, må der gerne være lidt nyt og overraskende," siger Susanne Bækgaard, leder af Randers Sundhedscenter, og tilføjer:

"Man er også velkommen til at kigge indenfor med det ene ærinde at se vores udstilling. Der er gratis kaffe i automaterne, og man kan benytte lejligheden til at gå en tur i huset, hvis man ikke har været her før."

Denne gang er værkerne i kunstudstillingen fremstillet af elever fra GAIA Akademi. Hovedparten af værkerne går igen fra akademiets efterårsudstilling 'Colourful black', som blev præsenteret i september 2017. GAIA Akademi har cirka 20 elever, hvoraf nogle er tilknyttet STU uddannelse.

Det er sundhedscentrets egen kunstforening, der står for at arrangere udstillinger af værker fra lokale kunstnere. Randers Sundhedscenter er vært for fire udstillinger om året, og værkerne er udstillet i tre måneder af gangen.

* Outsider Art er skabt af mennesker, der befinder sig på kanten af en social normalitet og ofte uden for den etablerede kunstverden. Kunstskolen GAIA Akademi er tilknyttet GAIA Museum og har omkring 20 kunstelever. Der er gratis adgang til GAIA Museum, Lene Bredahls Gade 10, Randers C. Åbningstiderne er tirsdag til torsdag kl. 10-16, fredag kl. 10-14 og lørdag 10-15.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.