Thulesen Dahls demokrati-forståelse er skræmmende

Torsdag 11. januar 2018 kl: 12:24

Thulesen Dahls demokrati-forståelse er skræmmende
Flemming Østergaard, Pilevænget 14, Fårup - medlem af KDs hovedbestyrelse.
LÆSERBREV Af Flemming Østergaard, Pilevænget 14, Fårup - medlem af KDs hovedbestyrelse.

I Jyllands-Posten 6.1.18 giver Dansk Folkepartis formand Thulesen Dahl (TD) udtryk for, at det er hans erkendelse, at det ikke kan nytte, at dansk politik er styret af fløjpartierne, som han jo så må definere som værende SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Endvidere må fløjpartierne jo så også omfatte andre partier, der er opstillingsberettigede til Folketinget - herunder bl.a. Kristendemokraterne (KD).

Og videre argumenterer TD for, at demokratiet/folkestyret bliver nødt til, at kunne fungere, selv om de såkaldte fløjpartier siger nej! Jow jow - hvad mon bliver det næste TD plæderer for – et to-tre parti system? Eller måske en spærregrænse på 5-7 %? TD's udtalelse bærer jo i høj grad præg af, at demokratiet og folkestyret er noget bøvl.

Man kunne fristes til at sige - hvad i alverden bilder TD sig egentligt ind – mage til politiske solkongenøkker, skal man lede længe efter. TD's opfattelse af hvad demokrati og folkestyre består af, vidner jo om TD's grundlæggende uvidenhed, for det handler ikke kun om kunne tælle til 90.

TD's udtalelse i Jyllanda-Posten om hans drømmescenarie, om at V, S og DF kunne finde sammen og lave ”noget” politik og køre ”butikken” uden om fløjpartierne, kommer forhåbentligt aldrig til at blive til virkelighed. Tror TD virkelig på, at de tre partier skulle bestå af landets ”bedste mænd og kvinder” – jøsses dog. Mage til politisk magtfuldkommenhed skal man længe efter.

Mon ikke TD's udtalelse er udsprunget af, at DF er smadder irriteret over Liberal Alliance og deres ageren ikke bare de sidste måneder men generelt. At TD så puster den situation op til, at DF nu skal til, at positionere sig ift. til S - og taler i sin vildfarelse om et samarbejde med
S og vise versa - er politisk sludder.

Hvis TD tror, at han med en statsminister fra S, der bl.a. er støttet af Radikale Venstre, vil kunne få et paradigmeskifte i dansk udlændingepolitik, så har det lange udsigter, for det vil hverken S' bagland og slet ikke Radikale Venstres bagland bakke op om. Nej, sandheden er den – og det ved TD ganske vel – at DF kun kan gøre sig forhåbning om at anden udlændingepolitik med Løkke som statsminister. Derfor er TD's udtalelse en gang politisk varm luft - intet andet.

Men mon ikke TD med fordel kunne blive klogere af, at stifte et nærmere bekendtskab med Hal Koch, der har sagt noget ganske klogt om demokrati, bl.a., at det er en uafsluttet samtale – lytte til hinandens synspunkter og bøje sig imod hinanden. Det er hvad vi i KD forstår ved demokrati og folkestyre, og holdbare løsninger findes nu engang bedst, når der er brede flertal, der står bag. Men et flertal kan ikke i længden tryne mindretallet, og må jeg minde TD om, at et demokrati skal måles på, at flertallet tager størst muligt hensyn til mindretallet.

Og så vil det også klæde TD at stoppe al hans spillen hasard med det borgelige liberale Danmark. Det projekt som, TD vil sætte sig i spidsen for med at samle DF, S og V er politisk utopi.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.