Premiere på dokumentarfilm om Watermusic

Onsdag 10. januar 2018 kl: 16:56

Premiere på dokumentarfilm om Watermusic
Watermusic fandt sted på Randers Havn i september 2017. Foto: John Hyldahl
Lørdag 13. januar præsenterer Randers Kommune i samarbejde med Randers EgnsTeater dokumentarfilmen "Bag om Watermusic - når fællesskab gør ide til virkelighed".

Det er premiere på filmen, der er en dokumentar lavet af Underdog Film, som fulgte med under tilblivelsen og afviklingen af Watermusic - et af de 12 fuldmåneevents i Kulturhovedstadsåret 2017 og produceret af Randers EgnsTeater og Motionhouse.

"Watermusic var en fantastisk begivenhed, som fandt sted på Randers Havn den 2. og 3. september sidste år. Filmen kommer bag om, hvor stor en opgave Watermusic var for alle involverede, og ikke mindst så viser den, at når et fællesskab gennemfører en ide, så virker det," siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune, som har fået filmen produceret efter ide og tilrettelæggelse af Underdog Film.

Nu præsenterer Randers Kommune filmen i samarbejde med Randers EgnsTeater, der under tilblivelsen af Watermusic også viste overskud til at holde dokumentarfilm-holdet helt tæt på processen. Filmen vises for de frivillige, medvirkende og involverede i opsætningen af Watermusic.

Efter filmen vil der være en kort pause. Herefter indbyder Randers EgnsTeater de frivillige og korsangere til at se en sammenklipning af selve forestillingen Watermusic. Det er muligt, fordi forestillingen blev optaget i en såkaldt registreringsvideo. Den er nu klippet sammen med enkelte andre optagelser.

"Vores mange frivillige og koret til Watermusic deltog jo i afviklingen og har ikke selv haft mulighed for at opleve Watermusic. Det bliver aldrig det samme at gense det som en video, men det kan give en fornemmelse af, hvad det var for en oplevelse, de 15.000 publikummer havde i september sidste år," siger Peter Westphael, leder af Randers EgnsTeater.

* Arrangementet foregår lørdag 13. januar kl. 13-15 i Arena Randers, Fyensgade 1, Randers.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.