Fransk kunstner hos GAIA

Onsdag 10. januar 2018 kl: 16:49

Fransk kunstner hos GAIA
Joseph Sage laver kunstværker, der fremstår som filigran af mønstre, farver og former.
GAIA Museum i Randers er klar med en spændende særudstilling med tegninger af en selvlært kunstner, franskmanden Joseph Sage.

Joseph Sage (f. 1935) laver kunstværker, der fremstår som filigran af mønstre, farver og former. De er tegnet med tusch eller akvarel på papir. Nogle er sort/hvide.

Joseph Sage er professionel sanger og har specialiseret sig i musik fra middelalder og renæssance. Som kontratenor kan hans stemme spænde over tre oktaver.

Sage begyndte at tegne i 1963 efter at have set en udstilling på det franske slot Château de Dieppe med kunstneren Georges Rouault – en kunstner som indskriver sig i den franske fauvistiske og ekspressionistiske tradition. Lige siden har Joseph Sage tegnet. Han beskriver processen som instinktiv og ubevidst. Han har aldrig modtaget tegne-undervisning, og det er første gang han udstiller sine billeder i Danmark.

* Joseph Sage på GAIA lørdag den 13. januar kl. 13. GAIA Museum og Akademi er en kulturvirksomhed i Randers Kommune. Udstillingen løber frem til og med den 28. marts.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.