Sidste åndehul

Onsdag 10. januar 2018 kl: 08:32

Naturen har altid været omdrejningspunkt for Finn Haves værker, men i den store serie af malerier udforsker han ånde hullersom globalt fænomen.
Naturen har altid været omdrejningspunkt for Finn Haves værker, men i den store serie af malerier udforsker han ånde hullersom globalt fænomen.

Sidste åndehul
Søndag 21. januar kl. 14 kan du tage med på den sidste offentlige omvisning i udstillingen.
Så er det ved at være sidste chance for at opleve særudstillingen Åndehuller, der lukker 21. januar, hvor du også kan tage med kunstneren på en sidste offentlig omvisning i udstillingen.

Udstillingen er på Randers Kunstmuseum.

Kunstner Finn Have har i forbindelse med udstillingen Åndehuller besøgt og arbejdet i større og mindre byer - nationalt og internationalt - fra Nykøbing Mors og Stockholm til Madrid og New York.

Han har søgt åndehuller, der er opstået som et behov midt i og i modsætning til det moderne bylivs hektiske tempo. Åndehuller forstået som steder, hvor bymennesket møder naturen. Parker, byhaver, kolonihaver, grønne og rekreative områder, der tiltrækker liv i en ellers travl hverdag og skaber rum til pause. Resultatet er udstillingen, der af Jyllands-Posten har fået tildelt fem stjerner.

Offentlig omvisning
Søndag 21. januar kl. 14 kan du tage med på den sidste offentlige omvisning i udstillingen, hvor du kan høre kunstner Finn Have fortælle om udstillingsprojektet. Omvisningen varer ca. 45 minutter og er gratis efter betalt entré til udstillingen.

"Her hvor storbyens åndehuller findes, her hvor træer og planter giver en fornemmelse af naturens pulsslag, her hvor roen for en tid kan falde over en, selv om man ofte rives ud af drømmene, da disse steder også tiltrækker rekreative aktiviteter og man således bliver mindet om, at stederne er storbymenneskets åndehuller og således også afspejler det liv som leves omkring åndehullet," siger Finn Have.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.