Lokal politisk opvågning hos Radikale

Onsdag 10. januar 2018 kl: 08:09

Lokal politisk opvågning hos Radikale
Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ.
LÆSERBREV Af Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ.

Der har været utrolig tavshed fra den radikale Mogens Nyholm siden afholdelse af KV17, hvor han forsøgte politisk valgforbund med listerne. Resultatet heraf er kendt af alle.

Nu vågner han så op her i det nye år med at kritisere på det landspolitiske niveau mod statsministerens nytårstale, herunder også, at socialdemokraterne ikke er villige til at tage imod 500 kvoteflygtninge og drilagtig stiller spørgsmål herom til den lokale folketingskandidat Malte Larsen.

Pudsigt nok, så byder hans radikale leder Morten Østergaard sig til med, at regeringen kan få gavn af at gøre brug af et samarbejde med hans parti specielt om en skatteaftale, hvilke skete på deres årlige nytårsstævne i Nyborg.

Det vil altså sige, at radikale på landsplan gerne vil arbejde sammen med den blå blok og tage ansvar, hvilket ikke ses at være tilfældet her i Randers kommune.

Fakta er jo, at vi har høj beskæftigelse og lav ledighed (Randers med 4,3 procent af arbejdstyrken, hvilket er på landsgennemsnit). Væksten i samfundet er højere end i de foregående 10 år.

Derfor udtrykte statsminister Lars Løkke Rasmusen også i sin nytårstale, at dansk økonomi er bomstærk. På samme vis tilkendegav både den afgående borgmester Claus Omann Jensen (V) og den tiltrædende borgmester Torben Hansen - uafhængig af hinanden ved deres receptioner - at det faktisk går godt i Randers, men at der selvfølgelig er nogle udfordringer, der skal løses.

Nu glimrede den radikale og hans listevenner ved deres fravær, så det hørte de af gode grunde ikke.

Det ser således ud til, at den del af de nyvalgte byrådsmedlemmer fortsat vil fremkomme med den attitude, som chefredaktør Axel Præstmark i en leder den 21. december 2017 beskrev således:

”Det er ærgerligt, at vi altid oplever en yderst venstrefløj, der er problematiserende, bebrejdende, kritisk, mistroisk. Det er ikke vejen frem for vores Randers”.

Et til lykke og godt nytår til de 27 byrådsmedlemmer ud af 31, der har tilkendegivet at ville samarbejde og tage ansvar for kommunens fortsatte positive udvikling til gavn for borgere og virksomheder i Randers kommune.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.