Mindeord

Tirsdag 9. januar 2018 kl: 18:23

Mindeord
Mogens Tvilling.


En af Randers Cykleklub af 1910’s store profiler - Mogens Tvilling – er pludselig afgået ved døden nytårsdag.

Mogens Tvilling huserede på de danske landeveje i slutningen af 50'erne og starten af 60'erne. Her var han blandt de bedste temporyttere og var en af de få jyske landevejsryttere, der kunne tage kampen op med københavnerne.

Mogens Tvillings ”første” karriere toppede med en sølvmedalje ved VM i 100 km holdløb i Salo, Italien. Medaljen blev vundet sammen med Ole Ritter, Vagn Bangsborg og Ole Krøyer.

Sølvmedaljen indbragte Mogens Tvilling hæder som årets idrætsudøver i Randers samt RC af 1910’s guldnål.

Efter Mogens Tvillings første karriere-stop blev han træner i Randers Cykleklub. Her blev han en meget vellidt træner for mange af klubbens unge talenter, som nødt godt af hans store viden og træning, specielt var han meget fokuseret på hård grundtræning i form af ”gymnastik” og løb i skoven i vinterhalvåret. Desuden havde Mogens stor flair for det taktiske i et cykelløb.

Efter nogle års træning med os unge talenter valgte Mogens at gøre come back på landevejen, og her blev det til en del sølv- og bronzemedaljer ved 100 km holdløb ved både DM og JM sammen med klubbens holdløbstalenter på denne tid (Jens Ørsted, Steen Hyldgaard og Jørgen Schmidt).

I starten af 70'erne var Mogens Tvilling i en periode medlem af DCU’s udtagelseskommité.

Efter cykelkarrieren slog Mogens sig på golfsporten, hvor han tæt ved hjemme brugte en hel del timer på Ebeltoft Golfbane.

Ære være Mogens Tvillings minde.

Med venlig hilsen
Randers Cykleklub af 1910
Jørgen Schmidt, formand


Fylder din mand/hustru, nabo eller kollega rundt eller har jubilæum, har fået nyt job osv. Det fortæller vi gerne vore læsere. Send en mail til info@randersidag.dk - gerne med billede. Det er gratis.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.