Flere mænd i Anyklubben, tak!

Mandag 8. januar 2018 kl: 13:43

Egon Madsen laver finurlige maskiner. Foto: John Hyldahl
Egon Madsen laver finurlige maskiner. Foto: John Hyldahl

Flere mænd i Anyklubben, tak!
Mænd er svære at flytte fra fjernbetjeningen til stuealteret, siger Poul Rasmussen. Foto: John Hyldahl
BILLEDGALLERI 'Anyklubben benyttes flittigt af ca. 225 medlemmer, fortæller formand Poul Rasmussen. Vi har plads til mange flere, men især mænd er svære at flytte fra fjernbetjeningen til stuealteret'. I dag mandag var der åbent hus.

Vil I se de værksteder, der er i gang i dag? Ja tak, det vil RANDERSiDAG.dk da gerne og kommer straks i smeltediglen.

Værkstedet hvor der arbejdes med sølv, guld, sten, glas og læder ledes af Orla Andersen. Her er det spændende at se John Hvid i gang med at reparere låsen på en supertynd halskæde. Vibeke Jørgensen giver den mere gas, der skal smeltes sølv i diglen før det kan valses og produceres til nye produkter, primært smykker.

Annemarie Rubach viser stolt en flot ring, hun selv har smeltet, smedet, poleret og hvad det nu hedder - lavet af en gammel sølvgaffel. Sådan et værksted kan man hænge i en hel dag – det er spændende.

Men se så snedkerværkstedet. Her sidder Johannes Gram med en legetøjslastbil som model, og via beregninger i hovedet, værktøj og mekanisk snilde frembringer han en ny model, der ville gøre gamle scandiamedarbejdere misundelige.

På samme værksted laver Egon Madsen finurlige maskiner. Tandhjul savet i træ, poleret og sat på aksler – det hele bliver samlet efter ideer i hovedet, og så bliver der sat elektromotor til - og vupti, så kan glaskugler eller terninger flyttes fra gulvniveau op i højden hvorfra det som et dominospil selv finder ned igen. Egon fortæller, at han har en drøm om at sammenbygge flere af sine ”tårne”, så det nærmest bliver en evighedsmaskine. Vi får se. Måske evighedsmaskinen opfindes i Randers.

Da Anyklubben blev startet i 1966 var der 1300 medlemmer, men, griner Poul Rasmussen: "Da var der heller ikke andre klubber i byen og vi var udelukkende en biografklub, der gik i Slotsbio om eftermiddagen".

De dage er ovre.

* Dagens åbenthus-program har forlods givet 3-5 nye medlemmer, og det er fint.

* Se BILLEDGALLERI - klik her.

Af John Hyldahl

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.