Advent i Danmarks hyggeligste juleby

Søndag 17. december 2017 kl. 19:44

Advent i Danmarks hyggeligste juleby
Børn og barnlige sjæle - og mødre - havde julelys i øjnene. Foto: John Hyldahl


Advent i Danmarks hyggeligste juleby
Intet er så fedt som en garde, der trækker op. Her Randers Pigegarde. Foto: John Hyldahl
LÆSERBREV Klokken nærmer sig 11 søndag, julemanden får alle torvets unger til at råbe glædelig jul højt i kor, men der skal øves og råbes endnu højere, så tænder det tredje lys i den smukke adventskrans.

Den moderne julemand har til dagen medbragt en stor spilledåse (musikanlæg, red.), og straks lyder julens glade sange ud over torvet.

Ungerne skråler med, og alle løber om træet – først den ene vej, så den anden og så den tredje. Børnene synger det bedste, de har lært og vinker, men vigtigst af alt, de holder øje med julemanden og er hurtige, idet musikken standser.

Børnene stiller op i en lang række. Det går hurtigt, men julemanden vil have de mindste til at stå først, så rækken må næsten vendes. En pose med clementiner og snolder gør lykke – det er jo den rigtige julemand der deler ud.

Citychef Mette Bræmer-Jensen, som altid er så sød og rar og imødekommende, er mere end tilfreds. RANDERSiDAG.dk spørger forsigtigt, hvornår sidste lys i kransen bliver tændt, og bræmeren bekender, at mange har spurgt, om ikke det kan blive på lørdag, da søndag er selve juleaften.

Vi forventer at citynisserne går i skjul og hurtigt finder en løsning, så alle børnene kan få slikpose næste uge også.

Randersgarden trækker op og spiller for os alle. Sporvognen med de hyggelige og tålmodige heste spændt for, står klar efter snolderuddelingen.

Vi slutter byturen af med at runde skøjtebanen. Her er der også mange mennesker.

Det er sørme, det er snart, det er jul.

* Se BILLEDGALLERI - klik her.

Af John Hyldahl

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.