En alt for stor mundfuld, men minderne var gode

Mandag 11. december 2017 kl. 21:45

En alt for stor mundfuld, men minderne var gode
Der må ryges på terrassen på Bionutria Park. Det blev der så. Foto: Kurt Helge


En alt for stor mundfuld, men minderne var gode
Pølse og fadøl hører også til fodboldkamp. Foto: Kurt Helge
Der blev snakket lystigt om gode gamle fodbolddage, da pensionister fra Områdecenter Nord, Spentrup, Møllevang og Bakkegården, mandag var inviteret til superligafodbold på Bionutria Park mellem Randers FC og FC Midtjylland.

'Kan du huske Carsten Brandenborg?' 'Ja, han var god, og Stinne stoppede det hele i forsvaret'. 'Helge - hvad hed han? Vonsyld! Åh, hvor han da kunne sparke til en bold'. 'John Andreasen spiller endnu - old-boys godt nok'.

Forventningerne var ikke store, og gæsterne fra "heden" viste sig da også at være en alt for stor mundfuld - større end de fuldvoksne stadionplatter, som de ældre fornøjede sig med ved siden af kaffe og kanelsnegle.

Op mod et halvt hundrede var med inklusive hjælpere og enkelte pårørende. Ideen om at invitere de plus 75-årige kommer fra Randers FC:

"Det var Jon Andersen fra Randers FC's marketingsafdeling, der kom på ideen", fortæller områdeleder Ditte Bach Sørensen, der straks var med på initiativet, selv om hun aldrig selv har set en fodboldkamp på byens stradion.

"Vi fik chancen for at give de ældre en god oplevelse. Mange af dem har tidligere været flittige gæster, men nu har de svært ved at komme af sted, så vi er alle glade for at blive budt ind".

Kulden og sneen kom bag på områdelederen, der havde ventet endnu flere end de 50. Men - det er aftalt, at de ældre får chancen igen, og så bliver der endnu flere til at bakke op. Aftenens deltagere havde tippet på 3-1 eller 4-2 til FC Midtjylland. Ingen troede for alvor på Randers:

"Top mod bund - det skulle jo ende, som det gjorde. 4-0 til gæsterne".

Randers FC's Michael Graugaard havde taget imod aftenens gæster og glædede sig over, at stadionanlægget kunne bruges af andre end det traditionelle fodboldpublikum:

"Kom gerne igen. Også til andet end fodbold, for vi har et fint stadion med rigtig mange gode faciliteter".

Gæstfriheden var stor. Både i forhold til de ældre, som havde en hyggelig aften trods kampens udfald, og til gæsterne fra FC Midtjylland, der stort set ikke havde besvær med at vinde med de 4-0 efter 1-0 ved pausen.

* Se BILLEDGALLERI - klik her.

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


LÆSERBREV
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.