Tag sutten ind

Torsdag 7. december 2017 kl: 09:49

Tag sutten ind
Per Schultz-Knudsen, Granvænget 11, Fårup organisationskoordinator, Velfærdslisten.
LÆSERBREV Af Per Schultz-Knudsen, Granvænget 11, Fårup organisations-koordinator, Velfærdslisten.

Så har det nye byråd holdt sit første møde. Op til efterårets valgkamp og under denne blev der talt meget om behovet for en ny tone i byrådet. På den baggrund må byrådets konstituerende møde have skuffet mange.

Mens Beboerlisten, Velfærdslisten og Enhedslisten under valget af borgmester lagde op til samarbejde med den nye borgmester og pegede på flere af de løfter, som Socialdemokratiet kom med under valgkampen, som de gerne vil samarbejde om at gøre til virkelighed, valgte den afgående borgmester og hans tro væbner at fortsætte den usympatiske tone fra det gamle byråd.

Med udtryk som 'Tag sutten ind!' og lignende nedværdigende bemærkninger slog Claus Omann Jensen, Venstre, tonen an, og Frank Nørgaard, DF, fulgte trop med flere personlige og nedgørende angreb på de byrådsmedlemmer, som i konsekvens af ikke at være en del af flertalskonstitueringen, valgte at undlade at stemme i forbindelse med borgmestervalget.

Jeg håber, at de randrusianere og andre, der har ladet sig spænde for Venstres og Dansk Folkepartis alternative fakta-kampagne om, at det var listernes og de mindre partiers repræsentanter, der skabte det dårlige samarbejdsklima i det gamle byråd, sad tilbage med rødglødende ører efter, at den afgående borgmester og hans tro væbner tydeligt afslørede, hvem der har skabt det dårlige samarbejdsklima i det gamle byråd.

Jeg frygter, at den nye borgmester kommer på en hård opgave med at lære det tidligere byrådsflertal takt og tone. Som personalist glædede det mig i høj grad, at Torben Hansen i sin tiltrædelsestale citerede fra K. E. Løgstrups ”Den etiske fordring”: ”Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd.” – en sætning, som er et grundlæggende mantra for danske personalister. Måske næste byrådsmøde bør indledes med et citat fra Emma Gads ”Takt og Tone” i håb om, at Venstres og DFs byrådsmedlemmer kan tage lidt ved lære.

Tillykke med borgmesterposten, Torben Hansen! I Velfærdslisten ser vi frem til at samarbejde med dig om at forbedre velfærden for kommunens børn, ældre og svageste medborgere samt give kommunens ansatte bedre arbejdsvilkår.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.