Julekoncert midt i travlheden

Torsdag 7. december 2017 kl: 08:42

Julekoncert midt i travlheden
Camilla Button optræder jævnligt som solist med kor og orkestre.
16. december kl. 16 har decembermørket lagt sig over by og land, men i Sct. Mortens Kirke tænder Randers Kammerorkester og Jysk Akademisk Kor et lys og varmer op til en stemningsfuld og festlig julekoncert midt i juletravlheden.

Koncertens store hovedværk er den engelske John Rutters glansfulde Magnificat, der er fuld af typisk britisk julestemning, og på programmet står også musik af bl.a. Mozart, Bach og Schubert. Koncertens kvindelige vokalsolist er sopranen Camilla Button, og på dirigentpodiet står på skift Randers Kammerorkesters orkesterchef David Riddell og Niels Bo Emgren, der er korleder for Jysk Akademisk Kor.

Et magisk Magnificat
John Rutters Magnificat er et magisk og eventyrligt værk for kor, orkester og sopransolist. Med udgangspunkt i den katolske kirkes fejring af Jomfru Maria forener Rutter den gregorianske kirkesang, den latinamerikanske samba og salsa og det bedste fra musicalen.

Julefortællingens kvindelige hovedperson - Jomfru Maria - har hovedrollen i John Rutters Magnificat og er desuden det samlede tema for resten af julekoncertens program. Camilla Button er solist i Schuberts elskede "Ave Maria", mens Jysk Akademisk Kor synger den norske Ola Gjeilos stemningsfulde "O magnum mysterium", Mozarts "Sancta Maria" og den franske Duruflés "Tota pulchra est". Endelig spiller Randers Kammerorkester Bach og Gounods smukke "Ave Maria".

Camilla Button optræder jævnligt som solist med kor og orkestre i Aarhus og omegn som Ensemble Zimmermann, Aarhus Sinfonietta, Ensemble Musiques Nouvelles, Tonica harmoniorkester, Button Brass Quintet, Aarhus Koncertkor, Aarhus Studiekor, Sct. Pauls Cantori, Vor Frue Kantori og Aarhus Domkirkes Kantori.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.