Regionshospitalet får professor i sygepleje

Onsdag 6. december 2017 kl: 10:54

Regionshospitalet får professor i sygepleje
Mette Spliid Ludvigsen har været seniorforsker på Regionshospitalet Randers siden 2014.
Seniorforsker Mette Spliid Ludvigsen ved Regionshospitalet Randers tiltræder den 1. januar 2018 som professor i sygepleje ved Nord universitet i Norge - på deltid.

Mange patienter og pårørende oplever, at information går tabt i overgange mellem afdelinger på hospitaler samt mellem hospital og det øvrige sundhedsvæsen.

Mette Spliid Ludvigsen, ph.d. og lektor, ved Regionshospitalet Randers arbejder for at ændre dette gennem sin forskning i overgange i sundhedsvæsenet. Mette Spliid Ludvigsen er oprindeligt uddannet sygeplejerske, og har gennem flere år forsket i patientoplevelser samt sygeplejerskers roller og opgaver ved overflytning af patienter mellem afdelinger og sektorer.

Målet med forskningen er at skabe mere viden om, hvad der er vigtigt for patienterne, og hvordan sygeplejepersonale kan samarbejde om at sikre sammenhængende patientforløb baseret på patientens behov.

Med det nye professoratet vil Mette Spliid Ludvigsen styrke sin forskning i patientovergange ved bl.a. at udvikle nye måder, der kan bidrage til involvering af patienter i forløbet.

Mette Spliid Ludvigsen har været seniorforsker på Regionshospitalet Randers siden 2014. Sideløbende med sin beskæftigelse på hospitalet, arbejder hun som lektor ved Health på Aarhus Universitet. Fra 1. januar 2018 har hun deltidsansættelse på hospitalet og deltidsansættelse som professor på Nord universitet i Bodø i Norge.

Som professor på Nord universitet vil Mette Spliid Ludvigsen være tilknyttet ph.d.-uddannelsen, masteruddannelsen i klinisk sygepleje og masteruddannelsen i specialsygepleje.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.