Fodboldlinjen udvikles konstant

Onsdag 6. december 2017 kl: 06:45

Fodboldlinjen udvikles konstant
Malika, Vestervangsskolen, Gustav, Hobrovejens skole og Niels fra Rismølleskolen symboliserer fællesskabet på fodboldlinjen.
Elever fra Hobrovejens skoles 6. klasser spiller sammen med 6. klasserne fra Vestervangskolen for at lette skoleskiftet, som eleverne skal foretage i 7.klasse, hvor de samles i overbygningen på Vestervangsskolen.

Et andet tiltag i dette skoleår er den nye juniorlederuddannelse, hvor eleverne bliver undervist i ledelse, innovation og økonomi af elever og lærere fra Handelsgymnasiet.

På trænerlinjen er der også nytænkning, idet eleverne skal udarbejde træningsprogrammer, hvorefter de skal træne 5-10 årige i linjens pilotklub, Helsted Fremad. Fodboldlinjen er vokset eksplosivt på de tre skoler. På seks år er den vokset til 150 elever fordelt på elever fra 6.-9.klasse.

Eleverne er opdelt årgangsvis og træner dels om morgenen med mødetid 6.15 og til dels om eftermiddagen med mødetid 13.15. Alle træninger foregår på kunststofbaner - det gør, at der trænes ude hele året.

Linjen har indgået en aftale med Randers FC om, at klubben stiller spillere til rådighed til enkelte træninger om året, ligesom Randers FC stiller op til et foredrag om ledelse og strategier, samt klubbens visioner. På linjen er der tilknyttet gæstelærere, diætister, fysioterapeuter, dommere og trænere fra bredde- og eliteklubber. Randers Ungdomsskole støtter linjen med trænere og materiale.

Fodboldlinjen er niveau-opdelt, så alle får en optimal træning hver gang.

I 9. klasse kan eleverne gå op til en skriftlig og mundtlig prøveeksamen i idrætsteori, innovation, ledelse og økonomi. Efter eksamen modtager eleverne et diplom med karakterer og udtalelser. I foråret afvikles desuden en social tur for alle fodboldlinjens elever. I marts går turen til Hamborg for at se en bundesligakamp. Turen i fjor var en kæmpe succes med tre fyldte busser.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.