Budgetforliget er vedtaget og det er godt for vores små drenge

Torsdag 12. oktober 2017 kl. 22:06

Budgetforliget er vedtaget og det er godt for vores små drenge
Christina Kjærsgaard, Randers - medlem af Randers Byråd (V), næstformand i Børn- og skoleudvalget.
LÆSERBREV Af Christina Kjærsgaard, Randers - medlem af Randers Byråd (V), næstformand i Børn- og skoleudvalget.

I Venstre mener vi, at det er helt centralt at investere i den tidlige indsats. I den forbindelse er der ét nedslag i budgetforliget, som ikke blev nævnt på torsdags byrådsmøde.

De børn, som har gået i børnehave i tre år, og som på deres dåbsattest burde være klar til at starte i 0. klasse i folkeskolen, men ikke er det, ja, dem har vi tænkt på i Venstre.

Vi har afsat en million kroner i de kommende fire år (i alt 4 millioner) til, at ca. 30-40 børn om året, kan få et år mere i deres børnehave. Hvor de kan lege og lære. De kan blive klar til et godt børneliv i folkeskolen.

Historisk set, så blev skolestartsalderen i 2009 nedsat fra syv til seks år og den opstramning gav en kontant besparelse på budgetterne, idet en skoleplads er billigere end en børnehaveplads. Med denne lovændring blev det samtidigt sværere at få udsat skolestart.

Faktuelt er det, at barnets alder ved skolestart har stor betydning for risikoen for at skulle gå 0. klasse om. En analyse fra SFI (Det Nationale Forskningscenter for Velfærd) sammenligner børn født i januar med børn født i december. De børn, der er ældre ved skolestart, klarer sig bedre i dansk i test'ene i 2., 4. og 6. klasse. Desuden viser undersøgelsen, at elever, der starter sent, har færre adfærdsvanskeligheder. (Kilde: Politiken 23. November 2015).

Det er typisk drenge, der har brug for skoleudsættelse (70%). De er mere umodne og deres største udfordring er ikke det faglige, men det sociale. (Kilde: Professor i småbørnspædagogik på DPU/Aarhus Universitet Stig Broström).

Jeg er glad for, at vi med dette budgetforlig i Randers kommune har givet vores 6-årige børn, og mange af dem er drenge, de bedste forudsætninger for en god skolestart.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Christina.Kjaersgaard@Randers.dk

Telefon: 40117391 / 86417391

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.