Storkeengen skudt i gang med infomøde for Vorup

Torsdag 12. oktober 2017 kl: 15:17

Lisa Melgaard, projektleder hos Randers Spildevand, sætter de fremmødte ind i tankerne med Storkeengen.
Lisa Melgaard, projektleder hos Randers Spildevand, sætter de fremmødte ind i tankerne med Storkeengen.

Storkeengen skudt i gang med infomøde for Vorup
Lisa Melgaard, projektleder hos Randers Spildevand.
Stemningen var god, og det samme var de mange interesserede spørgsmål, da der onsdag var informationsmøde for beboerne i Vorup om byens nye klimatilpasnings-projekt, Storkeengen.

Randers Spildevand og Randers Kommune fremlagde de grundlæggende visioner for det fælles projekt, og det blev taget godt imod blandt tilhørerne.

Gode spørgsmål og generelt god opbakning. Sådan opsummerer Lisa Melgaard, der er projektleder hos Randers Spildevand, det infomøde, som i går samlede omkring 40 engagerede beboere fra Vorup. På trods af tiltagende støvregn mødte en god flok op til arrangementets første del, der blev afholdt lige der, hvor det hele kommer til at ske, ved Storkeengen.

"Det var super fedt, at der kom så mange forbi og fik en kop kaffe og en snak. Vi har hele tiden haft et ønske om at skabe ejerskab og medbestemmelse i projektet, og med det engagement, som de fremmødte beboere lagde for dagen i går, er jeg sikker på, at det nok skal lykkes, siger Lisa Melgaard.

En af dem, der havde trodset oktobervejret, var Ida Juul Jensen, der bor tæt ved Storkeengen. Hun kunne efter infomødet sagtens se potentialet i projektet.

"Som projektet ser ud lige nu, så bliver det fantastisk. Vi skal værne om det særlige ved Storkeengen, og det virker til, at projektet tager hensyn til den unikke natur på en flot og etisk måde, samtidig med at der bliver lavet nogle ting, der er til gavn for mange, siger Ida Juul Jensen, der også har tilmeldt sig den gruppe af Vorup-borgere, der bliver inviteret med i det videre projekt igennem en workshop.

Næste step for Storkeengen er, at projektlederne nu går i gang med at færdigprojektere projektet sammen med rådgiverne, Orbicon og C.F. Møller Landscape. Det betyder blandt andet, at der skal laves nogle forundersøgelser i området, men selve anlægsarbejdet går ifølge Lisa Melgaard først i gang efter sommerferien 2018.

Fakta
* Storkeengen er byens nye innovative klimaprojekt, hvor klimatilpasning af Vorup kombineres med udviklingen af Storkeengen til en ny naturpark. Randers Byråd besluttede 2. oktober at sende forslaget om spildevandsplan for ’Klimatilpasning og regnvandshåndtering i Vorup Nord og Storkeengen’ i offentlig høring frem til 29. november.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.