En sejr til førsterotterne og forældrene

Onsdag 11. oktober 2017 kl: 10:00

1. A fra Vestervangsskolen løb med Randers Cykelbys hovedpræmie i den landsdækkende kampagne Alle Børn Cykler.
1. A fra Vestervangsskolen løb med Randers Cykelbys hovedpræmie i den landsdækkende kampagne Alle Børn Cykler.

En sejr til førsterotterne og forældrene
Det blev 1. A fra Vestervangsskolen, der løb af med Randers Cykelbys hovedpræmie i den landsdækkende kampagne "Alle Børn Cykler," der rullede i september.

De unge vindere sprang på jernhesten i al slags vejr og hev præmien hjem ikke mindst takket være deres forældre:

"Mange forældre har cyklet sammen med deres børn til og fra skole og har også opfordret deres børn til at cykle i fritiden," siger Carina Maja Stagsted, der er klasselærer i 1. A. på Vestervangsskolen.

Alle Børn Cykler er en landsdækkende motionskampagne, der skal få flere elever til at cykle til og fra skole. Vestervangsskolen i Randers deltager hvert år i kampagnen med mange klasser:

"Skolen lægger vægt på motion og bevægelse, og kampagnen er en god anledning til at få flere elever i sadlen. Det er både sundt for eleverne og miljøet at flere vælger at træde i pedalerne, og det gør samtidig skolevejen mere tryg, når eleverne går eller cykler til skole i stedet for at blive kørt i bil," forklarer Carina Maja Stagsted.

* Randers Cykelby støtter hvert år kampagnen Alle Børn Cykler med lokale præmier. Førstepræmien, en tur til Djurs Sommerland, gik til 1. A på Vestervangsskolen. Eleverne i 2. klasse på Forberedelsesskolen kan derimod glæde sig til en tur i biografen, fordi de vandt andenpræmien, mens 4. A. på Blicherskolen kan se frem til at få 1000 kroner til klassekassen, som var tredjepræmien. 4. A fra Blicherskolen vandt også cykelhjelme til hele klassen i den landsdækkende præmieudtrækning.

122 klasser fra skolerne i Randers Kommune deltog i kampagnen.

Alle Børn Cykler arrangeres af Cyklistforbundet i samarbejde med TrygFonden. Læs mere om den landsdækkende kampagne på www.abc-abc.dk.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.