Gul stues unger bagte for Børnetelefonen

Tirsdag 10. oktober 2017 kl: 16:23

De skønne unger på Gul Stue i Kristrup Vuggestue på Vennelystvej holdt store bagedyst tirsdag. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
De skønne unger på Gul Stue i Kristrup Vuggestue på Vennelystvej holdt store bagedyst tirsdag. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk

Gul stues unger bagte for Børnetelefonen
Den kæmpestore margretheskål blev fyldt med youghurt, mel og sukker der blev rørt godt. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
BILLEDGALLERI De skønne unger på Gul Stue i Kristrup Vuggestue på Vennelystvej holdt store bagedyst tirsdag eller rettere: De bagte for at tjene penge til Børnenetelefonen hos 'Børns vilkår'.

Den selvejende institution Kristrup Vuggestue lægger materialer til, youghurt, mel, sukker, smør og mange andre gode ingredienser. Naboen, en rar bagermester, sponsorerer kagebakker og poser, så købedygtige forældre kan hjembringe den kage, ungerne har bagt. Kagen må betales, og alle pengene går ubeskåret til Børnetelefonen.

Det fortalte souchef Camilla Flarup Kristensen, mens RANDERSiDAG.dk's medarbejder ventede på, at Gul stue meldte klar. Så blev pædagogerne Christine Sletterhage og Pia Hammer klar, og det samme var de skønne unger Mikkel, Freja, Sigga, Lykke og Hubert. Der er fire stuer med 13 børn på hver, men ikke alle skulle deltage i bagedysten, så sammen med stuens to øvrige pædagoger lavede de andre ting.

Den kæmpestore margretheskål blev fyldt med youghurt, mel og sukker der blev rørt godt, så kom køkkenchefen Gitte Stokkebro med en gryde varmt smør, der forsigtigt blev hældt i, mens der blev passet godt på at ungerne ikke brændte sig. Der skulle røres mere og kommes flere ingredienser i, men ak: Margrethe var for lille, så en kæmpegryde måtte findes frem. Alle børnene fulgte pænt med i hele processen, og nu skulle dejen hældes i to bradepander.

I køkkenet er det kun Gitte Stokkebro og pædagoger, der må komme, så Pia Hammer måtte sætte de to bradepander ind i den ventende ovn, minuturet blev programmeret.

Børnene smagte ivrigt på dejresterne da formene var fyldte, man kunne drømme sig mange år tilbage til tiden i mors køkken hvor alt var tilladt.

Ja, Gitte Stokkebro der styrer køkkenet har styr på det, hun er stolt af sin elitesmiley og rigtig stolt af sit økologiske sølvmærke, man kan erhverve når mellem 60-90 procent af råvarerne er økologiske. Det klarer Gitte fint inden for de økonomiske rammer.

RANDERSiDAG.dk skal videre. Vi nød ungerne om bagebordet på stuen og i gangen, hvor Camilla Flarup Kristensen ser til, at den forkerte sko kommer på den forkerte fod, så passer de nemlig.

* Se dejlige fotos i BILLEDGALLERIET - klik her.

Af John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.