Flyt affaldet tættere på vejen

Tirsdag 10. oktober 2017 kl: 11:13

Flyt affaldet tættere på vejen
Affaldschef Jørgen Niemann: Den tid skraldemanden bruger på at gå frem og tilbage koster både for miljøet og økonomien.
Det giver bedre miljø og økonomi. Der er ifølge Affaldskontoret i Randers Kommune god karma at hente hos skraldemanden og det forkorter skraldebilens tid i tomgang.

15 meter lyder ikke af meget, men de kan gøre en stor forskel. Det er budskabet bag en kampagne fra Affaldskontoret, opfordrer skraldespandsejere til at være søde ved deres skraldemand og flytte skraldespanden tættere på vejen.

"Det kan sagtens være en lille ting for den enkelte, men det har enorm betydning, når man ser på det i større skala, for hver enkelt skraldemand tømmer op mod 300 beholdere om dagen, fortæller sektionsleder i Affaldskontoret, Jørgen Niemann Jensen.

De nye beholdere og øgede krav til sortering har ikke kun betydning for borgernes hverdag. Det giver også mere arbejde for skraldemændene, der går langt med de tomme beholdere, når de skal stilles på plads.

Skraldebilen i tomgang koster miljø
"Den tid skraldemanden bruger på at gå frem og tilbage koster både for miljøet og økonomien. Skraldebilens tid i tomgang kan nedbringes markant, hvis vi alle flytter skraldespanden 15 meter tættere på vejen. Det vil også spare hver skraldemand for 10 kilometer om dagen. Og det er tid, der kunne være brugt på at tømme skraldespande i stedet for at flytte dem frem og tilbage, forklarer Jørgen Niemann Jensen.

"Vi har en velfungerende affaldssektor i hele landet, og vi er godt med i Randers. Men som så mange andre steder, er der hele tiden priser, der skal forhandles, og her kommer vores appel til borgerne til at få betydning. Hvis vi har en velfungerende ordning med gode arbejdsforhold for skraldemændene, vil vi også i fremtiden kunne sikre god service til en god pris.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.