Spredt høj frem for tæt lav bebyggelse

Tirsdag 10. oktober 2017 kl. 08:01

Spredt høj frem for tæt lav bebyggelse
Jens Peter Hansen, Asfergvej 13, Spentrup - medlem af Randers Byråd (V). Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
LÆSERBREV Af Jens Peter Hansen, Asfergvej 13, Spentrup - medlem af Randers Byråd (V).

Jeg forstår godt, at ingen ønsker øget trafik, hvor man selv bor - og at alle gerne vil kunne komme smidigt frem uden at blive generet af de andre, der også gerne vil frem.

Jeg forstår ikke, at nogen mener, at fire-etagers boliger for enden af Bojesvej vil ødelægge naturen. Tværtimod, desto mere vi bygger i højden, desto mindre natur ødelægger vi. Vi bør stile efter mere 'spredt høj' frem for 'tæt lav' bebyggelse.

Mange ønsker at bo i byer og ønsker at bo centralt. Alle ønsker grønne områder tæt på, hvor de bor. Byfortætning - dvs. flere boliger pr. arealenhed – beslaglægger mindre natur og skåner miljø og klima ved at reducere behov for transport. Dertil kommer, at bylivet stimuleres via et større kundegrundlag for butikker, caféer og restauranter.

At erstatte den eksisterende containerplads for enden af Bojesvej med fire-etagers boliger er et skridt i den rigtige retning. Jeg håber, at borgere på Bojesvej, Åvej, Vænget og Mosevej – såfremt der i byrådet er flertal for at tillade byggeplaner – konstruktivt går med ind og bidrager til, at der etableres nye forbindelser for gående og cyklende fra området til Randers centrum.

Gode forhold for cyklister er bedste og billigste vej til at skabe mere plads til bilister.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.