Alderdom er en resurse

Søndag 8. oktober 2017 kl. 08:59

Alderdom er en resurse
Seniorerne har æret på tur med Lillebjørn. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
'Man taler meget om alle de resurser, samfundet bruger på de ældre, men i virkeligheden findes der et hav af resurser netop her, som vi alle kunne få glæde af', siger forfatter og foredragsholder Marianne Hesselholt.

Hesselholt er den næste foredragsholder, når SeniorNET Randers mødes den 24. oktober kl. 13 i Remisen.

SeniorNET er et samarbejde mellem Dansk Folkehjælp og Randers Kommune. Dansk Folkehjælp har fået en pose penge til at oprette nye netværk blandt ældre over 65 år, der bor alene, og har derfor indledt et samarbejde med flere kommuner.

I Randers er det aktivitetsmedarbejder i Område Vest Inge Schultz-Knudsen, der planlægger 10 årlige arrangementer. Det sker i samarbejde med en håndfuld frivillige, og som er den, der finder de ældre borgere, der har brug for et lille skub for at komme ud og møde nye mennesker, når ægtefælle og andre familiemedlemmer og venner er døde og helbredet samtidig kan være påvirket.

"Det er lykkedes at løbe initiativet rigtig godt i gang, og vi har haft forskellige foredragsholdere og også været ude at sejle både ved Naturcenteret og med Lillebjørn", siger Inge Schultz-Knudsen.

Der er penge til, at vi kan fortsætte næste år også, og nye kan sagtens nå at være med, men man skal dog tilmeldes først på tlf. 20 47 64 73. De frivillige hjælper med at dele foldere ud og hænge opslag op, og det er også dem, der dækker bord, og gør det hyggeligt.

"Vi har også en mand, der henter tre ældre damer, men her kunne vi godt bruge flere frivillige. Det er jo en aldersgruppe, der kan have svært ved at tage bus, hvis man f.eks. går dårligt", siger Inge Schultz-Knudsen som gerne hører fra en eller to med bil, som kan tage et par stykker med.

* Hesselholt er den næste foredragsholder, når SeniorNET Randers mødes den 24. oktober kl. 13 i Remisen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.